Nieuws Home Teams Trainingstijden Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App
uur
minuten
seconden

2e plaats in zicht voor Waskemeer na winst op Opende

2e plaats in zicht voor Waskemeer na winst op Opende Nadat Waskemeer woensdagavond het inhaalduel tegen kampioen v.v. Mamio had gewonnen (4-1), stond ditmaal v.v. Opende op het programma. De Groningers verkeren in degradatiezorgen en waren er alles aan gelegen om voor de overwinning te strijden. Waskemeer dat zich al voor de nacompetitie had geplaatst bleek uiteindelijk een maatje te groot en voldeed aan zijn sportieve plicht. Na een 0-1 ruststand, wisten de groenhemden in de tweede helft alsnog een welverdiende overwinning veilig te stellen, wat de vijfde overwinning op rij voor Waskemeer betekende. Doelpuntenmakers waren deze middag Jurrien Hummel vanaf elf meter en de in de rust ingebrachte Jan de Groot. Vanaf het eerste fluitsignaal waren het de gastheren die het spel probeerden te maken. Aangezien de Groningers een defensieve spelopvatting hanteerden, speelde het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van de gasten uit "de Peen". Zodra de groenhemden in de buurt van het strafschopgebied kwamen, werd er veelal aan de noodrem getrokken. Vele overtredingen volgden, welke veelal alleen met een vrije trap werden bestraft. Hierdoor was het tempo in de wedstrijd behoorlijk laag, had Waskemeer moeite met het creëren van uitgespeelde kansen en moest de thuisploeg binnen het half uur de ligt aangeslagen Tim Haven noodgedwongen vervangen. De corners en vrije trappen die de groenhemden veelvuldig kregen mistten precisie, waardoor de verdiende openingsscore uitbleef. Opende kwam dankzij slordigheden in de defensie van Waskemeer beter in de wedstrijd, wat resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Johan Bouma. Na tweemaal te hebben ingegrepen en eenmaal bijgestaan te zijn door de paal, was het vlak voor rust raak voor de gasten. Een goede combinatie bij Waskemeer eindigde bij Bindert Poelstra. De middenvelder werd onreglementair en bovenal hard naar de grond gewerkt, maar het fluitsignaal bleef tot ieders verbazing uit. Opende die de punten hard nodig heeft om een vrije val vanuit de derde naar de vijfde klasse tegen te gaan, speelde door en wist de man meer situatie te verzilveren met een doelpunt. Een voorzet vanaf de zijkant werd diagonaal achter doelman Bouma gekopt, terwijl de speler van Waskemeer gestrekt op het veld lag te wachten op een blessurebehandeling. Tijdens de rust werd Mark Veldman vervangen voor Jan de Groot. De groenhemden waren na rust een stuk gretiger en heersten vrijwel op alle posities in het veld. Dit resulteerde in enkele gevaarlijke situaties voor het doel van Opende. Na 10 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft floot de scheidsrechter voor een strafschop, na een overtreding op Jurrien Hummel te hebben geconstateerd. Hummel nam de penalty zelf en benutte dit buitenkansje. De groenhemden bleven de druk opvoeren, Opende kon niets anders dan tegenhouden en hopen op een gelijkspel. Met nog 20 minuten op de klok, werd de moegestreden Hedzer van Veen gewisseld voor Theo Meijerhof. Terstond volgde een fraaie diepte pass van de behendige Regillio Holder die door Opende tot corner werd verwerkt. De door Jurrien Hummel genomen hoekschop kwam via een scrimmage uiteindelijk voor de voeten van Jan de Groot die beheerst in de lange hoek raak schoot. Terstond was het de hardwerkende Bouwe Veenstra die zijn inzet tegen de binnenkant van de paal zag verdwijnen. De bal rolde op de doellijn, waarna een verdediger een fractie eerder bij de bal was dan de inkomende Meijerhof en weg kon werken. Waskemeer bleef alert tot aan het einde, bleef rustig bij de vele charges die het te voortduren kreeg en gaf niets meer weg, wat resulteerde in de tiende overwinning na de winterstop. Middels deze 2-1 overwinning behoudt Waskemeer zicht op de 2e plaats. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.