Waskemeer lijdt onnodig puntverlies

Waskemeer lijdt onnodig puntverlies Waskemeer heeft in eigen huis niet weten te winnen van de gasten uit Beetsterzwaag. Ondanks een op het oog lijkende comfortabele voorsprong (2-0), speelde de thuisploeg een slechte tweede helft, waardoor de drie punten verspeeld werden. Na 90 minuten spelen werd het uiteindelijk 3-3. Doelpuntenmakers aan de zijde van Waskemeer waren Jurrien Hummel (2x) en Bouwe Veenstra. Een fris spelend Waskemeer creëerde in de eerste helft een groot aantal kansen. De gasten uit Beetsterzwaag waren niet bij machten om het gevaar van de groenhemden in de kiem te smoren. Na diverse goede acties over met name de rechterzijde van het speelveld, was het Jurrien Hummel die van een grote afstand de doelman passeerde. De Sweach speelde veelvuldig de lange bal, wat tot geen enkele uitgespeelde kans resulteerde. Uit frustratie werd bij iedere overtreding of buitenspelsituatie de scheidsrechter onheus bejegend, wat jammerlijk genoeg toegestaan werd door leidsman Dijkstra. Desalniettemin kwamen de groenhemden op een 2-0 voorsprong. Een diepte pass van de hardwerkende Hedzer van Veen werd door Bouwe Veenstra achter de uitkomende doelman gelegd. In de slotfase van de eerste helft zag Waskemeer een zuiver doelpunt afgekeurd worden. Een goede voorzet van Hedzer van Veen werd door de boven de verdediging uitgekomen Hummel tegen de touwen gekopt. De grensrechter van de gasten gaf vervolgens aan dat de bal de achterlijn zou zijn gepasseerd, dit tot ongeloof van de thuisploeg. In de tweede helft kregen de toeschouwers een ander Waskemeer te zien. Duels die in de eerste helft werden gewonnen gingen nu verloren. De Sweach bleef loeren op de counter met lange ballen. Uit het niets kreeg Waskemeer, mede dankzij weifelend optreden in de defensie, na ruim een uur spelen een tweetal doelpunten tegen. De groenhemden zaten niet bij de pakken neer en bleven spelen voor de overwinning. Tekenend was dat de nieuwe voorsprong uit een corner van Jurrien Hummel ontstond. De corner werd rechtstreeks vanuit de hoek indraaiend genomen, waarbij niemand de bal wist te beroeren. Ondanks dat Waskemeer aan puntverlies leek te ontsnappen, was het in de slotfase De Sweach dat een penalty cadeau kreeg. De spits werd diep gestuurd, waarbij hij doelman Romke Bouma tegen kwam. Na al naast te hebben geschoten, raakte beide spelers elkaar enige tijd later. De scheidsrechter oordeelde hierop volgend tot ieders verbazing dat een strafschop moest worden toegekend, welke door de tegenstander raak werd geschoten. Enkele minuten later werd voor het eindsignaal gefloten en was het onnodige puntenverlies een feit.