Pover Waskemeer ontsnapt aan eerste puntenverlies.

Dankzij doelpunten in de openingsfase van Bouwe Veenstra en Mitchell van Kalsbeek, leek Waskemeer een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Daar de Emmer formatie voor rust nog de 1-2 wist aan te tekenen en het spel van de groenhemden vrijwel de gehele middag ontoereikend was, bleef het de tweede helft ongemeen spannend, waarbij Waskemeer uiteindelijk toch de punten mee naar huis wist te nemen. Vanaf het startsignaal werd de defensie van SC Angelslo halverwege de eigen speelhelft onder druk gezet, wat telkens resulteerde in vroegtijdig balverlies. De aanvalslinie van de gasten uit Friesland wisten hier wel raad mee. Nadat Nicky Smid de bal veroverde, stuurde deze Bouwe Veenstra richting het Emmer doel. De defensie van SC Angelslo had geen zins tijd om deze fout te herstellen. Veenstra faalde niet en wist voor de vijfde maal dit seizoen te scoren. De manschappen van trainer Van den Wildenberg stootten zich binnen 10 minuten opnieuw aan de spreekwoordelijke zelfde steen. Opnieuw vroegtijdig balverlies wat door de groenhemden in een doelpunt werd omgezet. Ditmaal wist Mitchell van Kalsbeek de Drentse doelman te verschalken met een bekeken schuiver. Na deze vroege voorsprong liep Waskemeer alsmaar verder terug, wat voor rust resulteerde in een aansluitingstreffer. De op voorhand ongevaarlijk lijkende voorzet van Arslan werd door centrumverdediger Peeters van richting veranderd, waardoor de bal in de verre hoek achter doelman Bouma verdween. Vlak voor rust had Waskemeer nog de gelegenheid om de marge van één uit te bouwen, maar de keeper van Angelslo redde bekwaam op de inzet van Smid. In de tweede helft had SC Angelslo het betere van het spel. Waskemeer verdedigde de minimale voorsprong en vergat op Sportpark Meerdijk Noord te gaan voetballen. Derhalve besloot trainer Postema in te grijpen door Jan de Groot voor Techo Peeters in te brengen. Ondanks deze mutatie bleven de Emmenaren het betere van het spel tonen, wat resulteerde in enkele kansen, welke doelman Bouma eenvoudig onschadelijk wist te maken. Daar het spel in de slotfase op en neer golfde, kreeg ook Waskemeer nog enkele kansen. De goed spelende Bart Kuper, welke verdedigend gezien Arslan aan banden wist te leggen, kwam mee op, ging met Jan de Groot de één twee aan en legde de bal klaar voor Veenstra die net voorlangs schoot. Ook de wissel, waarbij Mitchell van Kalsbeek het veld verliet voor Tseard Haites, boot aanvallend gezien geen soelaas. In de slotfase kregen de Emmenaren nog een tweetal kansrijke vrije trappen van de goed fluitende scheidsrechter. De eerste vrije trap verdween ruimschoots voorbij het Friese doel, de andere werd vanaf de linkerkant de zestienmeter ingedraaid. Alvorens Arslan de bal binnentikte werd de bal door een Emmenaar getoucheerd, waardoor het doelpunt op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel werd geannuleerd. Terstond gaf de leidsvrouw het eindsignaal, waardoor de groenhemden, gelet op het ontoereikende spel, aan het eerste puntenverlies van dit seizoen ontsnapten.