Dames 1 verliest van sterk SV Marum

Waskemeer VR1 - Marum VR1.

Waskemeer, Zaterdag kwam onder bijzonder mooie omstandigheden SV Marum VR1 op bezoek. De gasten waren de betere ploeg en konden met de drie punten huiswaarts keren.

1e helft

Waskemeer wat in een leerproces zit kreeg alle lof van de tegenstander over het optreden van al onze meiden. Met aanvoerder Hilde als voorbeeld stroopten we vandaag allen de mouwen op. De eerste goal van Marum kwam voort uit een corner. Deze leek goed weg gekopt te zijn maar een vrijstaande aanvaller van Marum nam de bal ineens vol op de pantoffel. Marielle had nog bijna een keurige reactie maar het schot was haar net iets te machtig. Ook Waskemeer kreeg diverse kansjes maar de keepster van Marum bleef telkens overeind. Door twee dekkingsfoutjes werd de ruststand helaas 0-3. Op dit niveau worden foutjes afgestraft. We trainen hard met de hele selectie en er worden daardoor steeds minder fouten gemaakt.  Femke Haites "welke erg goed stond te spelen!" moest helaas halverwege het veld verlaten. Zij kreeg onfortuinlijk een keiharde bal in haar gezicht. Zij werd in de rust vervangen door Myrthe Roffel. De moe gestreden Judith Pool gaf het stokje door aan Denise Zwier.

2e helft

De tweede helft bleef ondanks de 0-3 een prima strijd. Waskemeer gaf geen krimp en alle posities werden goed bezet. Kansen kwamen er zeker voor ons. Christianne leek een prima aanval te belonen. Ze kwam oog in oog met de Marum goalie alleen die bleek voor iedereen een sta in de weg. Zelfs toen we een penalty kregen van de goed leidende Willem Hut. Jannie Beijert mist niet vaak en zij mocht vanaf 11 meter aanleggen. De bal werd hard in geschoten maar de keepster wist ook hier een vuist achter te krijgen. Ook Marum kreeg diverse kansen de tweede helft. Zij liepen uit naar 0-5. Laura Hut werd na een prima pot vervangen door Riette Veenstra en Marit Groot kwam in de ploeg voor de moe gestreden Emma Russchen. Het positieve van vandaag is dat we als collectief bleven strijden. Het word elke week iets beter en dat moet straks wel eens beloont worden. De foto's zijn een compilatie van de 300 foto's die ze gemaakt heeft, Judith bedankt! Aanstaande zaterdag VV Opende VR1 uit.
11/09 Dames 1 ?? 0 - 0