55'
60'
63'

De eerste driepunter na vechtstrijd op ‘t Ald Leger.

De eerste driepunter na vechtstrijd op ‘t Ald Leger. Op zaterdag 14 september gaf arbiter Aren Greebe in de vroege ochtend het startsein voor de wedstrijd tegen de jongens van Drachsterboys. Na een rustig begin, met de bal op het middenveld, was het Rutger Boonstra die het heft in eigen handen nam en op snelheid het eerste doelpunt maakte. Wederom met een assist van Jorrin was het Rutger die op snelheid langs de verdediging ging en de bal vakkundig binnenschoot. Deze succesformule gebruikte hij enkele tellen later nog een keer om Waskemeer op een 3-0 voorsprong te zetten. Uit een drukke situatie rond het zestienmetergebied was het nu Sinne die haar kansen zag. Vanaf een knappe afstand schoot ze de bal in de kruising. Na een handsbal van de tegenstander
"De wedstrijd is pas gewonnen als de scheids op zijn fluitje blaast."
Bart Wagenaar
in de zestien, besloot het team dat het tijd was voor Thieme om zijn eerste doelpunt voor Waskemeer te maken. Thieme liet zich dat niet twee keer zeggen, wat resulteerde in een 5-0 voorsprong voor de groenhemden. Met de veilige haven in zicht hadden menig spelers het einde van de wedstrijd al voor ogen. Die instelling bezorgde ons echter een iets te spannende slotfase. Met drie doelpunten, ontstaan uit fouten van onze eigen spelers, wist de tegenstander knap weerstand te bieden. Na een corner van onze kant wist Issa nog een fraai kopdoelpunt te scoren, wat weer wat ademruimte gaf. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 6-4 door de groen-zwarte club! 🟢⚫️
1 Sweach De JO14-1JM 2 6
2 ONT JO14-3 2 4
3 Marum JO14-1 1 3
4 Waskemeer JO14-1 2 3
5 SC Boornbergum'80 JO14-1 2 3
6 ONT JO14-2JM 2 1
7 Houtigehage JO14-1 1 0
8 Drachtster Boys JO14-4 2 0