45'
Nanning Zuidema
90'

Doelman Zuidema goudhaantje bij Waskemeer 2

Na een dramatisch prestatie in de vorige speelronde tegen Zwaagwesteinde kon Waskemeer 2 zich dit weekend dubbel revancheren. Op het programma stond de wedstrijd tegen Harkema Opeinde 2. Vorig jaar nog uitkomend in de reserve 2e klasse een van de hoogvliegers in de 3e klasse dit jaar. In de bekercampagne werd met 1-0 verloren in een wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd waren en uiteindelijk Kees Schotanus de wedstrijd in het voordeel van Harkema Opeinde besliste.

In tegenstelling tot vorige week werd en ditmaal sterk begonnen aan de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en vermeden de duels niet waardoor scheidrechter Hut een lastige middag kende. Na een kwartier spelen was de eerste kans voor de bezoekers en deze

"Hij was al over de lijn.."
Storm Baron
waardoor scheidrechter Hut een lastige middag kende. Na een kwartier spelen was de eerste kans voor de bezoekers en deze was meteen raak. Natuurlijk was het Kees Schotanus die 1 op 1 niet faalde en de groengelen op voorsprong zette. Met enkele speldenprikjes probeerde Waskemeer iets terug te doen maar tot grote kansen leidde dit niet. Kort voor rust werd men echter wel gevaarlijk voor het doel van de gasten, een van de aanvallers werd onderuit getrokken met een strafschop tot gevolg. Deze werd benut door Egbert Beijert en zo werd er met een 1-1 ruststand een bakje thee gedronken. Inmiddels had Patrick Bouma geblesseerd het veld verlaten en werd zijn taak over genomen door Alex Kiers. In de tweede helft veranderde weinig aan het spelbeeld, een gelijk opgaande wedstrijd die meer spannend was dan goed. Kansen waren er voor beide teams, voor Waskemeer was Jelmer van der Vosse nog dichtbij maar omdat dit niet tot een doelpunt leidde leek een puntendeling in de maak. In de slotfase zocht doelman Zuidema nog één keer, met een lange bal, spits Storm Baron. Met de wind in de rug stuitte de bal pas voor het eerst ver op de helft van de bezoekers, waar de doelman dacht de bal makkelijk te kunnen vangen vergistte hij zich enorm en ging onder de bal door. Hoewel Baron nog poogde de bal over de doellijn te werken kwam hij te laat en zo zorgde Nanning Zuidema voor de voorsprong. In de absolute slotfase redde dezelfde doelman de drie punten door met een katachtige reflex de bal uit het doel te werken. Met deze driepunter werd de verliespartij van vorige week keurig hersteld en wacht volgende weekend een uitwedstrijd tegen vv Opeinde 2.

16/09 Harkema Opeinde 2 Waskemeer 2 1 - 0
09/09 S.V. Haulerwijk 2 Waskemeer 2 2 - 2
02/09 Waskemeer 2 FC Surhústerfean 4 0 - 3