-
2
Fit Boys 1

Dominant Waskemeer verspeelt overwinning op Fit Boys

Waskemeer speelde zaterdagmiddag haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen Fit Boys. Tot zo'n twintig minuten voor tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de groenhemden. Waskemeer stond met 2-0 voor en had legio kansen onbenut gelaten op een grotere voorsprong. In de slotfase kwamen de gasten vanuit het niets op gelijke hoogte, waardoor Waskemeer als zevende op de ranglijst is geëindigd.

Onder leiding van arbiter Snippe uit Hollandscheveld werd er om half 3 afgetrapt op sportpark 't Ald Leger. Waskemeer kon onder andere niet beschikken over aanvoerder Dennis Hardenbol en de langdurig geblesseerde Tim Haven. Ook Bouwe Veenstra was niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Desalniettemin was er sprake van een achttienkoppige selectie. Waskemeer begon gretig aan het duel, waarbij vrijwel niets meer op het spel stond, behalve het antwoord op de vraag wie als zesde op de ranglijst zou eindigen en wie zevende. De gastheren creëerden relatief eenvoudig verschillende mogelijkheden, maar waren onzorgvuldig en soms ongelukkig in de afwerking. In het eerste half uur kwam Aren Greebe alleen voor de keeper, maar schoot met zijn rechterbeen in de handen van de doelman. Sander Visser zag zijn inzet vanaf de zestienmeter naast het doel verdwijnen en ook Mitchell Schievels had het vizier niet op scherp. Toch kwam de thuisploeg nog voor rust op voorsprong. Een schitterende actie van Virgil Muller en een dito voorzet werd door Mitchell Schievels tegen de touwen gekopt. Vlak voor rust liet Fit Boys eindelijk van zich spreken. Een hard afstandschot werd door doelman Bouma uit de bovenhoek getikt. In de rust werd diezelfde doelman Bouma gewisseld voor JO-19 doelman Zuidema. In het tweede bedrijf een vergelijkbaar spelbeeld. Fit Boys poogde met positiespel tot kansen te komen, maar waren daarin te onzorgvuldig. Waskemeer stond goed en kwam er regelmatig effectief uit, waarbij het wederom de kansen niet benutte tot de 65e minuut. Nadat er een overtreding plaatsvond bij de zijlijn, bracht Jurrien Hummel de bal hoog in, waarna Mitchell Schievels verdienstelijk raak kopte. Waskemeer wisselde vervolgens door. De goed spelende Hessel Zuidema, Sander Visser en Aren Greebe verlieten het veld voor een drietal JO-19 spelers, zijnde Storm Baron, Patrick Bouma en Matthijs Haveman. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij Fit Boys de doelman mocht bedanken dat Waskemeer niet tot scoren kwam. Vlak daarna moest Virgil Muller het veld verlaten na een pittige overtreding op zijn hakken. De jonge Sander Clemens kwam voor hem binnen de lijnen. Met nog ruim een kwartier op de klok kwam Fit Boys terug in de wedstrijd na een slippertje van doelman Zuidema. Het geloof bij de ploeg uit Beilen kwam terug. Vlak voor het einde van de wedstrijd produceerden de gasten de gelijkmaker. In de slotfase ontstonden er kansen over en weer, waarbij keeper Zuidema goed van zich liet spreken. Na het laatste fluitsignaal werd het einde van het seizoen met de overige aanwezigen gevierd onder de muzikale omlijsting van zanger Johnny de Vries. Volgende week vindt op zaterdagmiddag om 13:00 uur het afsluitende onderlinge toernooi plaats.

Bron foto's: website Fit Boys.

Hoofdsponsor Waskemeer 1: Auto en Bandenbedrijf Jonkman

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5