(Jurrien Hummel)
66'
90'

Effectief Waskemeer speelt opnieuw gelijk

Waskemeer heeft zaterdagmiddag in en tegen Grootegast met 3-3 gelijk gespeeld. Nadat Waskemeer zonder indruk te maken aan de bal in het eerste bedrijf uiterst effectief met de spaarzame kansen was om gegaan en daardoor met enig fortuin de kleedkamer op zocht met een 1-3 voorsprong, stond het na negentig minuten spelen 3-3 op het scorebord. De Ooststellingwervers speelden daardoor voor de vierde maal in de laatste vijf wedstrijden gelijk en is daarmee logischerwijs naar de grote middenmoot verdwenen.

Nadat arbiter Paauw voor de aftrap had gefloten, waren de gastheren veelvuldig in balbezit zonder uitgespeelde kansen te creëren. Doordat Grootegast het hoog druk zetten op de defensie van Waskemeer overdreef, kwamen de Friezen via de rappe Aren Greebe op voorsprong. De jonge buitenspeler schoot diagonaal in de lange hoek raak. De gastheren kwamen niet verder dan enkele afstandsschoten, waarbij eenmaal de bovenkant van de lat werd getroffen. Opnieuw werd Aren Greebe met een mooie rush gevaarlijk. Na een verdienstelijke actie werd Schievels bediend die onberispelijk raak schoot. De Groningers kwamen snel terug in de wedstrijd na een bekeken schot, waarmee doelman Bouma werd verrast. Nadat de aanvoerder van de gastheren zich van zijn slechtste kant had laten zien door Schievels hard na te trappen buiten het zicht van velen en daarmee op het veld mocht blijven staan, was het diezelfde Mitchell Schievels die even later een goede corner van Jurrien Hummel hard tegen de touwen kopte. Na rust was het louter Grootegast dat opzoek ging naar het vijandelijke doel. Waskemeer kwam op het middenveld verdedigend niet meer in de duels en ook de verdediging greep niet langer meer adequaat in. Ook werden de eigen voorwaartsen niet meer bereikt, waardoor de Ooststellingwervers volledig overlopen werden. Binnen het uur maakten de gastheren de aansluitingstreffer en met nog enkele minuten te gaan werd de voorsprong uit handen gegeven. Op basis van het vertoonde spel viel hier niets op af te dingen en had Grootegast misschien nog wel meer verdiend deze middag. Met deze remise speelt Waskemeer voor de vierde maal in de laatste vijf wedstrijden gelijk. Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Tegenstander is Amacitia uit Groningen. De aftrap op sportpark 't Ald Leger vindt om 14:30 uur plaats.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3