Drenthina 1
28'
79'
Waskemeer ten onder tegen Drenthina in bekertreffen

Nadat Waskemeer in een poule met onder meer twee derdeklassers (ODV en Veenhuizen) als poulewinnaar door mocht in het bekertoernooi, stond zaterdagmiddag hoogvlieger in de tweedeklasse, Drenthina, op het programma in de knock-out fase van het bekertoernooi. Na een 0-1 ruststand, werd er uiteindelijk met 0-2 verloren. Behoudens enkele gevaarlijke momenten in het eerste bedrijf voor Waskemeer, kwam de overwinning deze middag niet in gevaar voor de gasten.

Om half 3 werd er op sportpark 't Ald Leger afgetrapt voor het bekerduel tussen Drenthina en Waskemeer. De manschappen van oefenmeester Roy Oosting zagen een defensief ingestelde thuisploeg die poogde hun huid duur te verkopen. Ondanks het degelijke positiespel en enkele afstandsschoten of onnauwkeurige voorzetten, ontstonden er geen grote kansen voor de Drentse ploeg. Aan de andere kant van het veld kwam Mitchell Schievels een teenlengte tekort bij een mooie steekpass van Virgil Muller, waarbij de vijandelijke doelman een fractie eerder bij de bal was dan de spits. Na een half uur te hebben gespeeld werd het verzet gebroken door onnodig balverlies van Schievels gevolgd door een ongelukkige pass van Jansen. De sterke tweedeklasser wist deze situatie om te zetten in een doelpunt (0-1). Na de aftrap wist Sander Visser tussen de linies vrij te komen en Virgil Muller te bedienen. De aanname was ongelukkig, waardoor de verdediging alsnog een doelpunt kon voorkomen. Enkele minuten later gaf leidsman Nanninga uit Assen een welverdiende strafschop na mistasten van Jurrien Hummel. De strafschop werd hard genomen, maar doelman Johan Bouma wist de bal katachtig uit het doel te werken. Op slag van rust kreeg Waskemeer twee goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Virgil Muller stuurde twee verdedigers het spreekwoordelijke bos in en trok de bal voor. Dennis Hardenbol controleerde en schoot na een kapbeweging in de lange hoek die met de vingertoppen gered werd door de doelman. De corner die resteerde kwam middels een scrimmage voor de voeten van de hardwerkende Jerre Wagenaar. Waar een schot hoog in het doel op zijn plaats was geweest in het overvolle strafschopgebied, kon de bal die laag ingeschoten werd, al dan niet via een hand, geblokt worden. Tijdens de rust bleef Danny Holband achter in de kleedkamer. Voor hem kwam Jorrit Jan van de Vosse binnen de lijnen. Tijdens de tweede helft kreeg het publiek een eenzijdig spelbeeld voorgeschoteld. Drenthina was veelvuldig in balbezit, maar vergat de trekker over te halen. Bij Waskemeer werd veel teruggelopen en in balbezit werd er op een schot na van Virgil Muller die over het doel verdween, erg weinig gecreëerd. Met nog een kwartier te gaan werd de wedstrijd beslist door de van eerste klasser vv Emmen overgekomen Jan Jaap Wever. Aan beide zijden werd er volop gewisseld. Mede dankzij goed keeperswerk van doelman Bouma werd er niet meer gescoord door de gasten. Hiermee is het bekeravontuur voor Waskemeer ten einde. Volgende week wacht de competitiewedstrijd tegen koploper FC Assen. Onder leiding van arbiter Ypma zal er om 14:30 uur in Waskemeer worden afgetrapt.

Wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0