Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App
Saturday 27 May 2023 14:30
Sportpark 't Ald Leger
Waskemeer 5
-
Graaf Willem II VAC 5
Waskemeer 5
3
-
4
Graaf Willem II VAC 5
Herbert Golsteyn
(Jenno de Boer)
20'
Jenno de Boer
(Bart Roijinga)
30'
35'
tegenstander
40'
tegenstander
55'
tegenstander
65'
tegenstander
Herbert Golsteyn
(Bart Roijinga)
88'
Waskemeer 5 ten onder in vriendschappelijk duel tegen Graaf Willem II VAC

Waskemeer 5 ten onder in vriendschappelijk duel tegen Graaf Willem II VAC

De echte supporters die het reilen en zeilen van Waskemeer 5 hebben gevolgd gedurende het seizoen weten dat er iets sluimerde tijdens het gehele voetbaljaargang. Een gedachtenspinsel voor de één, een obsessie voor de ander; feit is dat de virtuele koppositie veel heeft losgemaakt binnen de selectie. Alhoewel meerdere definities de revue hebben gepasseerd met elk een eigen reikwijdte is de conclusie dat de groenhemden lang in de race waren om het eremetaal. Een inzinking in het voorjaar qua prestaties heeft er echter in geresulteerd dat het seizoen is afgesloten met een plek aan de bovenkant van de middenmoot met een puntentotaal van 27. En dat zijn precies 27 winstpunten meer ten opzichte van het voorgaande seizoen waarin de teller op welgeteld 0 punten bleef steken. Ondanks de hieruit volgende degradatie naar de zesde klasse reserve, in de volksmond ook wel de kelderklasse genoemd, werd het team niet geconfronteerd met vertrekwensen en bleef de selectie intact. En dus niet zonder resultaat want de groenhemden kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen die bol stond van spektakel.


Echter coach Rolf Stuiver zou Rolf Stuiver niet zijn als hij het seizoen niet zou willen besluiten met een optimale climax. Hierbij werd de blik verbreed buiten de provinciegrens om te komen tot een ware semi-interland. De ideale mogelijkheid hiervoor bood zich aan toen het 5de elftal van Graaf Willem II VAC in de lucht kwam in hun zoektocht naar een oefenwedstrijd. Het team uit Wassenaar had een teamweekend geboekt in de Oudega en wilde gedurende het weekend graag een wedstrijd spelen. Naar later bleek hadden de Wassenaren tijdens hun zoektocht via Google maps op clubs gezocht die in de buurt lagen van de verkeerde Oudega (Oudega uit Smallingerland i.p.v. Oudega uit Súdwest-Fryslân) waardoor hen vanuit hun overnachtingsplek een rit van een uur te wachten stond met de taxi. Deze uitdaging werd maar wat graag aangegaan door Waskemeer 5 en zowaar stond er zaterdag een prachtig affiche op het programma. Zuidholland vs. Friesland, randstad vs. platteland, VVD vs. BBB, bovenmodaal vs. Jan modaal, volksclub vs. dorpsclub maar bovenal een vriendschappelijk pot voetbal die op voorhand garant beloofde te staan van spanning, sensatie en entertainment. Aangezien Graaf Willem II VAC voor velen een vreemde eend in de bijt zal zijn in het licht van teams als ODV, TFS en Houtigehage die normaliter de revue passeren even een korte introductie. Graaf Willem II VAC staat voor Graaf Willem II Voetbalvereniging Aloysius College en is opgericht op 10 maart 1912. De vereniging speelt haar wedstrijden op sportpark ‘De Roggewoning’ in Wassenaar. In totaal herbergt de club 1150 leden en zijn er 71 jeugdteams, 5 seniorenteams op zaterdag en 7 zondag seniorenteams actief onder de vlag van de vereniging. De club speelt in dezelfde clubkleuren als ADO Den Haag en het vlaggenschip wist vorige week het kampioenschap in de wacht te slepen in de 4de klasse. Kijkend naar de tegenstander van afgelopen weekend komt het 5de elftal van Graaf Willem II VAC uit in de 8ste klasse van de KNVB West competitie. Hierin is het te vinden op de derde plaats waarbij het in competitieverband speelt tegen roemruchte clubs als VVSB, Quick Boys, Rijnsburgse Boys en FC Oegstgeest. Het moge duidelijk zijn dat het op voorhand een prachtige wedstrijd beloofde te worden en sportpark ’t Ald Leger stroomde dan ook vroeg vol.


Om 14:30 begonnen beide teams onder leiding van de ervaren scheidsrechter Jan Pultrum aan de wedstrijd. Van de spreekwoordelijke kloof tussen randstad en platteland waarover in de media veelvuldig gesproken wordt was in het veld geenszins sprake. De wedstrijd kende een sportief karakter waarbij kansen over en weer te noteren vielen. De eerste wissel aan de kant van de Wassenaren viel al te noteren in de 8ste minuut; de speler in kwestie gaf aan dat dit waarschijnlijk kwam doordat de pizza gisteren verkeerd was gevallen. Vlak voor de drinkpauze waren het de groenhemden die de ban wisten te breken en hiermee het publiek op de banken kreeg. Een splijtende pass van Jenno de Boer bereikte Herbert Golsteijn die vervolgens koelbloedig de trekker overhaalde. Enkele minuten later was het wederom Herbert Golsteijn die in scoringspositie kwam maar de bal via een tegenstander over de achterlijn zag verdwijnen. De hieruit voortvloeiende corner van routinier Bart Roijinga belandde via de kluts voor de voeten van Jenno de Boer die de bal beheerst binnenschoot. Ook de gasten lieten zich niet onbetuigd en wisten niet veel later de aansluitingstreffer te produceren. Een hoge bal glipte door de vingers van keeper Hendrik Haaisma en verdween ongelukkig over de doellijn. Voor de rust kwam de stand op gelijke hoogte. Een diepe bal verdween over de laatste linie van de groenhemden waarbij Paul Hofstee met een machtige sprint de tegenstander wist in te halen. Een lichaamsschijnbeweging van de spits was echter voldoende om Paul Hofstee het spreekwoordelijke bos in te sturen waarna de Wassenaar doeltreffend wist uit te halen. Na de rust bleek dat Graaf Willem II VAC als beste uit de startblokken kwam. De verdiende voorsprong voor de gasten volgde uit een fraai afstandsschot die precies in de rechterhoek verdween. Niet veel later kwam de 2-4 op het scorebord. Na een miscommunicatie achterin kreeg de rappe linksbuiten van de gasten een vrije doortocht die hij wist te bekronen met een doelpunt. Het verzet leek hiermee gebroken ware het niet dat in de slotfase Herbert Golsteijn tweemaal werd teruggevlagd vanwege buitenspel. Ook een loopactie van centerback Alex Kiers ontving hetzelfde lot middels een vlagsignaal; hiermee bespaarde de grensrechter de teamgenoten van Alex de teleurstelling van weer een gemistte scoringskans. Uiteindelijk was het topschutter Herbert Golsteijn die alsnog de 3-4 op het scorebord wist te zetten. Uit een corner van Bart Roijinga wist hij met het hoofd de verre hoek te vinden buiten het bereik van de keeper. Een alles of niets offensief(je) volgde in de jacht op de gelijkmaker maar door een tekort aan tijd en de inmiddels weggevloeide krachten aan beide zijden kwam geen van beide teams nog tot scoren. Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 3-4 overwinning voor de Wassenaren.


Na de wedstrijd viel er echter nog van alles te vieren voor de groenhemden. Doordat het virtuele kampioenschap dusdanig is gaan leven binnen het team moest en zou dit gevierd worden met een rondrit door het dorp. Een bekroning op het seizoen van Waskemeer 5 die hiermee virtueel het virtuele kampioenschap in de wacht hebben weten te slepen! Voor de meeste mensen uit Wassenaar was dit de eerst kennismaking met het fenomeen 'trekker' waardoor een aantal van de gelegenheid gebruik maakten om ook op de kar te springen en zowaar een sightseeing rondje te maken door ons mooie dorp. Bij terugkomst werd het verdiende applaus in ontvangst genomen van de aanwezigen en bleef het nog lang gezellig onder muzikale begeleiding van niemand minder dan Johnny de Vries! 

Uitslagen
27/05 Waskemeer 5 Graaf Willem II VAC 5 3 - 4
22/10 Blauw Wit '34 10 Waskemeer 5 0 - 2
21/09 Houtigehage 2 Waskemeer 5 1 - 4
14/09 Waskemeer 5 VV Opende 3 2 - 1
03/09 Noordbergum 2 Waskemeer 5 0 - 3
Stand
1 De Sweach 2 20 42
2 SC Boornbergum'80 3 20 41
3 S.V. Haulerwijk 3 19 34
4 ODV 4 20 29
5 Rottevalle 3 20 29
6 Donkerbroek 3 20 28
7 Waskemeer 5 20 27
8 Drachtster Boys 7 20 26
9 TFS 2 20 19
10 Houtigehage 2 19 17
11 V.V. Westerkwartier 3 20 15
Competitie uitslagen
03/06
Drachtster Boys 7
TFS 2
4 - 2
01/06
TFS 2
De Sweach 2
1 - 1
31/05
S.V. Haulerwijk 3
ODV 4
7 - 0
30/05
SC Boornbergum'80 3
Rottevalle 3
3 - 0
27/05
Donkerbroek 3
TFS 2
2 - 1
27/05
Drachtster Boys 7
V.V. Westerkwartier 3
4 - 1
25/05
De Sweach 2
ODV 4
2 - 3
23/05
Houtigehage 2
SC Boornbergum'80 3
0 - 2
17/05
Waskemeer 5
ODV 4
3 - 1
17/05
V.V. Westerkwartier 3
Houtigehage 2
1 - 2
13/05
ODV 4
Donkerbroek 3
6 - 4
13/05
Rottevalle 3
Waskemeer 5
3 - 3
vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy