80'
90'
90'
Waskemeer speelt zich definitief veilig tegen Westerkwartier

Waskemeer heeft zich zaterdagmiddag tegen Westerkwartier definitief veilig gespeeld. Op bezoek bij Westerkwartier wisten de groenhemden voor rust op een 0-1 voorsprong te komen. Een uitstekende crosspass van Jurrien Hummel kwam bij Bouwe Veenstra terecht. Middels een versnelling omspeelde  Veenstra zijn tegenstander. De strakke voorzet belande via een verdediger in eigen doel. Waar Westerkwartier een positief resultaat nodig had om nacompetitie te ontlopen, bleek dit geenszins uit het spelbeeld. Zelfs met een 0-1 achterstand stond men op eigen helft te verdedigen zonder enige vorm van druk te zetten. Na rust speelde Waskemeer in een versnelling hoger en liep het via Hummel en invaller Matthijs Haveman uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Nadat arbiter Anema een schitterend doelpunt van Dennis Hardenbol over het hoofd zag, een prachtig afstandsschot belande via de winkelhaak terug het veld in, bracht Waskemeer zichzelf van de wijs en kwam Westerkwartier terug tot 2-3. De groenhemden hadden op basis van het aantal uitgespeelde kansen op een dikkere voorsprong moeten staan en kreeg het daardoor nog enkele minuten lastig. Toen de vijandelijke doelman in de slotfase mee naar voren ging, was het Matthijs Haveman die zijn tweede doelpunt van de middag maakte vanaf eigen helft. Aankomende dinsdag vindt de inhaalwedstrijd tegen ODV plaats om 20:00 uur in Waskemeer. Achtereenvolgens spelen de groenhemden zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen kampioen HS'88. Deze wedstrijd vindt om 14:30 plaats.

13/01 Waskemeer 1 SC Twijzel 1 0 - 0
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3