Kim Groot
90'
Naomi Beijert
Vrouwen 1 zet koers richting halve finale van de beker na overwinning TKB

Klokslag 8:30 verzamelden de dames van vv Waskemeer zich bij de voetbalkantine om te vertrekken richting Groningen voor de 1/4e finale voor de KNVB beker. Op advies van Annemarie waren Cor en Natasja al vroeg aan het pannenkoeken bakken gegaan; een heerlijk (en gezellig) ontbijt bomvol eiwitten en koolhydraten, het perfecte duo om de dames richting de overwinning te helpen! Ruim op tijd aangekomen in Groningen bleken de dames vrij zenuwachtig te zijn voor de wedstrijd, natuurlijk is het al een prestatie op zichzelf dat ze het zo ver geschopt hebben, maar er komt wel steeds meer druk bij kijken. Na een motiverende peptalk van de coaches werd er naast de zenuwen plaats gemaakt voor vertrouwen, als de dames hun eigen spel maar bleven spelen was er niks aan de hand. Tegenstander the Knickerbockers komt uit in de 4e klasse en staan daar bovenaan de ranglijst. Duidelijk moge zijn dat de dames alles op alles moesten zetten om de wedstrijd te kunnen winnen. Fanatiek werd aan de warming-up begonnen terwijl verschillende bekende gezichten zich als support langs de lijn lieten zien. Bij aanvang van de wedstrijd liet the Knickerbockers direct zien dat ze wel een prima potje konden ballen en in de beginfase van de wedstrijd kreeg Waskemeer het eerste doelpunt om de oren. Dit was voor de dames een wake-up-call, want daarna heeft het Groningse studententeam weinig weten te creëren tijdens de eerste helft. Waskemeer liet de kansen daarentegen niet liggen, zo mocht Femke 2 maal tekenen voor een doelpunt en stonden de dames met 1-2 voor. Ook Marit pikte op aangeven van Hylkje een doelpuntje binnen wat de stand op 1-3 bracht. Waskemeer bleef strijden en waar een aantal kansen onbenut bleven wisten de groenhemden niet nog een keer te scoren. De tegenstanders kregen een discutabele penalty mee waarmee de stand op 2-3 gebracht werd en waar de koppies bij Waskemeer wat gingen hangen tekenden de Knickerbockers ook voor de 3-3. Voor de dames van Waskemeer is een gelijkspel deze beker campagne natuurlijk niet onbekend, dus de dames mochten koelbloedig aan de penalty reeks beginnen. Deze eindigde in een 5-6 in de knock-out fase, in het voordeel van Waskemeer. Natasja wist een van de penalty’s puik uit te slaan en met nog een bal op de lat bracht dit de dames naar de halve finale! En zeker verdiend! De dames zijn dus opnieuw een ronde verder in het beker verhaal…. “Het pannenkoekenschip zit koers richting de halve finale!” 🥞 Jaco; bedankt voor de prachtige foto’s & iedereen ontzettend bedankt voor al het support, jullie zijn uiteraard welkom om ons in de halve finale weer aan te komen moedigen!
04/05 Waskemeer VR1 Leeuwarder Zwaluwen VR2 3 - 0
30/03 The Knickerbockers VR5 Waskemeer VR1 8 - 9
17/02 Waskemeer VR1 Heerenveense Boys VR2 2 - 2
16/10 Waskemeer VR1 Peize VR1 6 - 5
16/09 S.V. Oosterwolde VR1 Waskemeer VR1 2 - 5
09/09 Zevenhuizen VR2 Waskemeer VR1 0 - 11
02/09 Waskemeer VR1 S.V. Haulerwijk VR1 2 - 0