18'
79'
90'
Tiental Waskemeer onderuit in Drachten

Waskemeer heeft zaterdagmiddag de eerste bekerwedstrijd in en tegen Drachten verloren. Op een schitterende grasmat had de thuisploeg meer balbezit, maar stonden de manschappen van Jan de Jonge verdedigend goed. Er ontstonden aan weerszijden weinig uitgespeelde kansen. Beide partijen waren voornamelijk vanuit corners enigzins dreigend. Bij Waskemeer keerde doelman Johan Bouma terug onder de lat na een maandenlange blessure en deed dat niet onverdienstelijk. Toch kon Bouma niet voorkomen dat vanaf de penaltystip de score werd geopend, nadat Zuidema de rappe linksvoor ongelukkig vloerde. Waskemeer was in balbezit niet nauwkeurig genoeg om tot uitgespeelde kansen te komen. In de tweede helft werd er volop gewisseld. Het duurde tot de 79e minuut dat de wedstrijd door de ambitieuze derdeklasser werd beslist (2-0). In de absolute slotfase kwam doelman Bouma uit zijn doel, nadat de bal tussen verdediging en doelmond in viel. In deze sportieve wedstrijd oordeelde Arbiter Meulenbelt opnieuw een strafschop en ditmaal een rode kaart. Reserve doelman Nanning Zuidema kon net niet voorkomen dat ook deze strafschop werd benut (3-0). Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Rottevalle. Aftrap vind om 14:30 uur plaats.