Storm Baron
(Nicky Smid)
64'
Waskemeer wint van Rottevalle in beker treffen

Waskemeer heeft zaterdagmiddag in eigen huis het tweede bekerduel in de poulefase weten te winnen van vierde klasser Rottevalle. Het werd na 90 minuten spelen 2-1 in het voordeel van de groenhemden.

De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van de voorzitter van vv Rottevalle. Arbiter Achttien zette de wedstrijd vervolgens in gang. Waskemeer speelde het eerste halfuur behoorlijk en had de betere mogelijkheden op de openingstreffer. Waar de voorwaardsen in de persoon van Storm Baron en Aren Greebe grote mogelijkheden onbenut lieten, was het uiteindelijk de mee opgekomen verdediger Jorrit Jan van de Vosse die oog in oog met de vijandelijke doelman raak schoot. Enkele seconden na de aftrap kreeg ook Sander Visser een grote kans, maar zijn poging stuitte op de doelman. Op slag van rust was het Rottevalle die het aluminium raakte, waardoor de groenhemden met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzochten. In de pauze bleef Dennis Hardenbol achter in de kleedkamer, voor hem kwam Jelmer van de Vosse binnen de lijnen. Na rust drong Rottevalle telkens meer aan. Dit resulteerde in een strafschop, nadat Jorrit Jan van de Vosse zijn tegenstander vloerde. Romke Bouma kon dit buitenkansje vanaf elf meter niet keren, waarmee de score gelijk was. Naarmate de tweede helft vorderde kon Waskemeer enig gevaar stichten. Na een uur spelen nam aanvoerder Smid een vrije trap, welke door Baron werd getoucheerd. Hiermee was de doelman kansloos en stond de equipe van Jan de Jonge opnieuw op voorsprong. Waskemeer wisselde door. Egbert Beijert en Sander Clemens werden gebracht voor Storm Baron en Aren Greebe. Rottevalle ging opzoek naar de gelijkmaker, terwijl Waskemeer in de omschakeling poogde de marche te verruimen. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord, waarmee de overwinning werd veilig gesteld. Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd in de poule. Ditmaal thuis tegen Oosterwolde.