71'
72'
85'
Waskemeer fors onderuit tegen Oosterwolde

Waskemeer heeft na de winstpartij op Rottevalle de laatste bekerwedstrijd in de poulefase fors van Oosterwolde verloren. In de eerste helft zag het publiek een thuisploeg die zich kranig verweerde. Desondanks scoorden de gasten na ruim een half uur spelen tweemaal. In het tweede bedrijf konden de groenhemden geen vuist maken en liep Oosterwolde eenvoudig uit naar een 0-7 winstpartij.

Onder leiding van arbiter Harmen van der Spoel werd er om klokslag half 3 afgetrapt. Van meet af aan was het spelbeeld duidelijk. Oosterwolde combineerde eenvoudig, maar in de openingsfase resulteerde dit nauwelijks in uitgespeelde kansen. Waskemeer kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Zo kwam de snelle Aren Greebe over de linkerflank door en zag zijn schot gepareerd worden door sluitpost Haaijema. Na ruim een half uur spelen was het raak. De behendige Keita trok de bal terug op de inkomende Buikema die reserve doelman Romke Bouma het nakijken gaf (0-1). Kort daarop volgend was het Robbin Wagenaar die een voorzet eenvoudig binnen werkte bij de tweede paal. Jurrien Hummel was met een kopbal op aangeven van Patrick Bouma dichtbij een aansluitingstreffer, maar deze kwam er niet. In de rust bleef Jurrien Hummel achter in de kleedkamer. Door onder meer de afwezigheid van routiniers Hummel, Hardenbol, Bouma en Kali, waren de groenhemden niet comfortabel aan de bal en werd de thuisploeg voortdurend teruggedrongen op eigen helft. Een snelle goal na de rust gevolgd door een slippertje in de lucht van Bouma, stond Waskemeer snel met 0-4 achter en was de wedstrijd definitief gespeeld. De groenhemden konden naarmate de tweede helft vorderde niet meer dezelfde energie in de wedstrijd leggen die nodig is om het versterkte Oosterwolde te kunnen weerhouden van een grote score. Onder meer de geslepen Wagenaar verhoogde met vier doelpunten deze middag de score naar een 0-7 eindstand. Met deze nederlaag heeft Waskemeer nog het nodige werk te verrichten om aanstaande zaterdag de competitie goed te kunnen starten tegen Westerkwartier.

Wedstrijdbal sponsor: Nzerink dak en gevel.

Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3