88'
Nicky Smid
(Sander Clemens)
Vroege achterstand deert Waskemeer niet in de Wilp

Waskemeer heeft zaterdagmiddag de tweede overwinning van het seizoen bijgeschreven. Ondanks een vroege achterstand en een gelijke stand bij rust, liepen de manschappen van Jan de Jonge in het tweede bedrijf uit naar een 2-6 overwinning. Met goede invallers en zes verschillende doelpuntenmakers was er deze middag sprake van een sterk collectief optreden.

Om 15:00 uur was het de 22 jarige arbiter, Jurjen de Bruin uit Drachtstercompagnie, die voor de aftrap floot. De gastheren zakten in en loerden op de counter. Dit strijdplan pakte na vijf minuten spelen goed uit. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Jens Elzerman. Hij schoot aan de rand van het strafschopgebied de bal op fantastische wijze achter doelman Johan Bouma die vervolgens de bal uit de winkelhaak moest pakken (1-0). Waskemeer probeerde op verschillende manieren voor het vijandelijke doel te komen, maar slaagde hier in de openingsfase zelden in. Waar een middenvelder van de Wilp uitgleed, blesseerde hij daarmee Sander Visser behoorlijk, waardoor Storm Baron zijn positie noodgedwongen moest overnemen. Naarmate de tweede helft vorderde ontstond er meer ruimte en daarmee mogelijkheden voor Waskemeer. Nadat verschillende corners en standaard situaties niet het gewenste resultaat opleverden, was het Nicky Smid die 10 minuten voor rust vanaf de linkerkant een voorzet produceerde, waarbij Patrick Bouma op diens beurt voor zijn directe tegenstander snelde en van dichtbij hard raak kopte. Waar de Wilper Boys middels een counter nog eenmaal gevaarlijk dreigde te worden (schot voorlangs), maakte Waskemeer de meeste aanspraak om op voorsprong te komen, maar gescoord werd er niet (1-1). Na rust werd een inworp uit het strafschopgebied gekopt door de gastheren. De goed ingevallen Storm Baron pikte de bal op en schoot verwoestend binnen (1-2). De Wilper Boys konden niet alle aanvallen van Waskemeer op reglementaire wijze stoppen. Dit resulteerde in meerdere vrije trappen op de helft van de Groningers. Nadat een tweetal goed uitgespeelde doelpunten wegens vermeend buitenspel werden afgekeurd, was het na ruim 70 minuten spelen wel raak. Bij een standaard situatie werd aanvaller Jurrien Hummel gevloerd, waardoor arbiter de Bruin niet anders kon dan een strafschop toekennen die feilloos door Hummel zelf werd benut (1-3). Enkele minuten later stuurde Jurrien Hummel de deze middag voortdurend dreigende Aren Greebe weg, welke zijn goede wedstrijd beloonde met een doelpunt. De rappe Greebe gaf de defensie het nakijken en schoot in de lange hoek via de binnenkant van de paal raak (1-4). De euforie van het team was groot. Mogelijk dat dit zorgde voor onachtzaamheid en daarmee een eenvoudig weggegeven doelpunt (2-4). In de rust was Sander Clemens binnen de lijnen gekomen voor de licht aangeslagen Patrick Bouma. Na een goed druk moment kwam de bal bij diezelfde Clemens terecht die vervolgens een vrije doortocht had en beheerst raak schoot. Het slotakkoord was voor aanvoerder Nicky Smid. Een goede voorzet van Sander Clemens werd bij de tweede paal binnen gewerkt, waarmee de eindstand van 2-6 op het scorebord werd gezet. Over twee weken wordt de competitie in eigen huis om 14:30 uur hervat tegen TLC.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3