0
-
2
Strijdvaardig Waskemeer voorbij BSVV

Waskemeer heeft zaterdagmiddag in Bovensmilde goede zaken gedaan door met 0-2 hekkensluiter BSVV te verslaan. Het door blessures geplaagde Waskemeer wist dankzij goed keeperswerk van doelman Bouma de openingsfase zonder tegendoelpunt te incasseren door te komen. Na rust besliste het hardwerkende Waskemeer de eindstand op 0-2 door een eigen doelpunt en een inzet van invaller Jorrit Jan van de Vosse.

Om klokslag 14:00 uur werd de wedstrijd tegen hekkensluiter BSVV in gang gezet. De thuisploeg begon sterk en vol zelfvertrouwen na een 2-9 overwinning vorige week op SCN. Diverse malen moest keeper Bouma handeld optreden. De groenhemden creëerden zelf nauwelijks mogelijkheden. Na ruim een half uur spelen werd Sander Visser wegens een enkelkwetsuur vervangen. Voor hem kwam Age Visser binnen de lijnen die een puike partij speelde. Waskemeer kroop het laatste kwartier meer uit haar schulp en kon enkele kleine wapenfeiten noteren, waaronder een dribbel van Mitchell Schievels die na het passeren van de doelman bij zijn poging een been van de laatste verdediger trof. Na rust was het aanvoerder Hardenbol die binnen een minuut Mitchell Schievels vrij voor het vijandelijke doel positioneerde. De inzet van Schievels bleek een eenvoudige prooi voor de doelman. Enkele minuten later was het wel raak. De van een blessure teruggekeerde Bouwe Veenstra draaide met bal zeer sterk weg van zijn direct tegenstander. De strak ingesneden voorzet werd onder druk van enkele Waskemeerders in eigen doel gegleden door een BSVV verdediger. (0-1). Na ruim een uur te hebben gespeeld kwam Jorrit Jan van de Vosse binnen de lijnen voor diezelfde Bouwe Veenstra. Enkele minuten later was het invaller van de Vosse die op aangeven van de goed spelende Aren Greebe droog binnen schoot (0-2). BSVV speelde opportunitischer om de aansluitingstreffer te forceren. Enkele drukke situaties voor het doel van Johan Bouma werden overleefd. In de omschakeling verzuimde Waskemeer nog enkele mogelijkheden te verzilveren, waardoor de eindstand op 0-2 werd bepaald.

Aankomende zaterdag speelt Waskemeer haar laatste competitiewedstrijd in 2022 tegen SCN. De aftrap vindt op sportpark't Ald Leger om 14:30 plaats.

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0