3'
Mitchell Schievels
56'
Pover Waskemeer weet niet te overtuigen in Mussel en speelt gelijk

Nadat Waskemeer een klinkende uit overwinning wist te boeken bij NWVV en thuis onderuit ging tegen Glimmen, stond dit weekend Mussel op het programma. Het door blessures geplaagde elftal van Gert Haak stapte met maar liefst een vijftal jo-19 spelers de bus in om de wedstrijdselectie rond te krijgen. Om half 3 werd er afgetrapt, waarbij het Waskemeer was dat het meest scherp uit de startblokken kwam. De groenhemden hadden slechts drie minuten tijd nodig om de score te openen. Mitchell Schievels werd van achteruit gevonden en schoot eenvoudig voorbij de doelman. Vlot na de openingstreffer verzuimde Waskemeer om de marge te vergroten. Onder meer de niet geheel fitte Virgil Muller, maar ook Mitchell Schievels hadden mogelijkheden op de 0-2. Naarmate de wedstrijd vorderde werd Mussel gevaarlijker. Dit resulteerde in de gelijkmaker na rust. Doelman Bouma startte de opbouw te vlug, waarna Mussel de bal wist te veroveren en middels een van richting veranderd schot raak schoot (1-1). De groenhemden kwamen binnen een minuut na de tegentreffer bijna weer op voorsprong. Een mooie combinatie tussen Hummel en Schievels belandde na een actie van diezelfde Schievels keihard op de paal. Waskemeer wisselde noodgedwongen door. De goed spelende Jerre Wagenaar werd vervangen nadat hij hard tegen het hoofd was geraakt, terwijl Virgil Muller in de rust al achter bleef in de kleedkamer. Voor hen kwamen Aren Greebe en Sander Clemens binnen de lijnen. Even later werden ook debutanten Storm Baron en Lasse Jagersma gebracht. Mussel zette in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog aan. Door miscommunicatie tussen aanvoerder de Jong en doelman Bouma kregen de gastheren een strafschop. Zoals al vaker dit seizoen was ook deze penalty een prooi voor doelman Bouma. In de absolute slotfase wist Bouma nog met een mooie reflex een punt voor Waskemeer veilig te stellen. Met dit punt bivakkeert Waskemeer teleurstellend in de staart van de ranglijst. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Wildervank. De aftrap op sportpark 't Ald Leger vindt om 14:30 uur plaats.

Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.
22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0