(Willem de Jong)
78'
Dennis Hardenbol
Overtuigende overwinning op Fit Boys na winterstop

Nadat de inhaalwedstrijd tegen SCN geen doorgang kon vinden wegens de extreme regenval, vond voor Waskemeer zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd van 2023 plaats in Beilen. Op sportpark Noord-West werd een verdiende 1-3 overwinning geboekt, waarbij de 16-jarige basisdebutant Storm Baron een sterke wedstrijd speelde.

Om klokslag half drie was het de jonge arbiter uit Steenwijk, Patrick Dobma, die voor de aftrap van de wedstrijd floot. Na een korte aftastende fase kwamen de Friezen al snel via Mitchell Schievels op voorsprong. Hessel Zuidema wist met de nodige inzet rondom het strafschopgebied enige ruimte te creëren voor Mitchell Schievels die verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet (0-1). Waskemeer leek door te drukken, waarbij het wachten was op de 0-2. Nadat Mitchell Schievels keihard de lat had getroffen, was het enkele minuten later Bouwe Veenstra die met zijn linkerbeen ook het aluminium trof. Kort daarop schoof de voortdurend dreigende Virgil Muller de bal vlak voor het doel langs. Middels opnieuw een prachtige passeerbeweging van Muller werd Schievels met een voorzet bediend. Echter, zijn inzet werd katachtig door de Drentse doelman gepakt. Waar Waskemeer verzuimde de marge te verdubbelen, mocht Fit Boys blijven hopen op een gelijkmaker. Met nog ongeveer vijf minuten te gaan voor rust, was het Matthijs Bonnen die vanuit het niets raak schoot. Door onvoldoende druk op de bal uit te oefenen, kon een afgemeten voorzet gegeven worden die verdienstelijk binnen werd gewerkt. Verbouwereerd zocht Waskemeer de kleedkamer op. Na rust was het Willem de Jong die met een prachtige pass Bouwe Veenstra diep stuurde. De van een blessure teruggekeerde Veenstra won het duel en schoot beheerst raak. De protesten van de thuisploeg voor een vermeende overtreding wuifde de goede leidende arbiter weg. In het restant van het duel golfde het spel wat meer op en neer, waarbij het jonge middenveld met Bart Wagenaar (18), Storm Baron (16), Aren Greebe (19) en routinier Hardenbol verdienstelijk in control waren. Rond het uur begon Waskemeer te wisselen, Veenstra, Zuidema en Muller verruilden het veld voor Hummel, Jansen en Karsijns. Mede door een sterk optreden van doelman Bouma en de degelijke defensie kon Fit Boys geen gelijkmaker produceren. Waar Waskemeer eerst nog enkele mogelijkheden onbenut liet, was het aanvoerder Hardenbol die een vrije trap raak schoot en daarmee de eindstand bepaalde (1-3). Op deze overwinning tegen de subtopper in 4D viel niets af te dingen.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Onstwedder Boys. De aftrap op sportpark 't Ald Leger vindt onder leiding van arbiter J. de Vries om 14:30 plaats.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.