Jerre Wagenaar
63'
90'
Puntendeling Waskemeer - Onstwedder Boys

Nadat Waskemeer vorige week met een verdiende overwinning op Fit Boys 2023 begon, stond zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen medekoploper Onstwedder Boys op het programma. Na terug te komen van een achterstand en tweemaal op voorsprong te zijn gekomen, werd in de slotminuten de 3-3 geïncasseerd, waarmee een punt mocht worden bijgeschreven.

Onder leiding van scheidsrechter Paulusma begonnen beide teams op een zwaar bespeelbaar veld aan de wedstrijd. In de openingsfase waren er aan beide zijden kansen te noteren, waarbij doelman Johan Bouma enkele malen een sta in de weg vormde voor de gasten uit Drenthe. Uiteindelijk wist Onstwedder Boys de ban te breken. Een tackle van Storm Baron was net te laat, waarbij diens directe tegenstander tegen het gras werd gewerkt, waarna de leidsman een penalty toekende. Dit buitenkansje werd feilloos benut (0-1). De vreugde aan de Onstwedder zijde was van korte duur, want nog geen minuut later werd de stand alweer gelijk getrokken. Bouwe Veenstra wist zich in het strafschopgebied te ontdoen van twee tegenstanders, waarna hij verwoestend de bal in de kruising schoot. Enkele minuten later was het wederom Bouwe Veenstra die tot scoren kwam. Bij een corner van Dennis Hardenbol torende Veenstra boven alles en iedereen uit en kopte de bal tegendraads buiten het bereik van de keeper tegen het net. In het restant van de eerste helft was Onstwedder Boys de betere partij, maar wist het niet te scoren. Vroeg in de tweede helft was dat wel het geval. Een vrije trap op de rand van de zestienmeter werd vakkundig binnengeschoten waarmee de stand weer in evenwicht werd gebracht. Wederom wisten de groenhemden de voorsprong opnieuw te bemachtigen deze middag. Op wilskracht bleef Mitchell Schievels in balbezit in het strafschopgebied en kon vervolgens de bal panklaar leggen voor de inkomende Jerre Wagenaar. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal strak langs de keeper. De goed spelende Aren Greebe kreeg vervolgens nog een goede kans om tot scoren te komen. Na een solo, waarbij hij zich ontdeed van twee tegenstanders, werd zijn schot echter gepakt door de sluitpost van Onstwedder Boys. Ook de gasten lieten van zich horen en wisten in de slotfase de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Een corner werd door de thuisploeg niet goed verwerkt, waarna de bal in de kruising verdween. In de slotminuut kregen de gasten zelfs de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de bal spatte uiteen op de lat, waarmee Waskemeer voor een nederlaag behouden bleef. Door puntverlies van RWF bleek dit gelijke spel voldoende voor Onstweder Boys om de periodetitel te pakken en is het hiermee opgeklommen tot de koppositie.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.

22/10 Waskemeer 1 Drenthina 1 0 - 2
Waskemeer 1 Veenhuizen 1 0 - 6
10/09 Waskemeer 1 ODV 1 4 - 2
03/09 Donkerbroek 1 Waskemeer 1 0 - 7
30/08 Harkemase Boys 2 Waskemeer 1 0 - 0
27/08 Waskemeer 1 VV Groningen 1 0 - 5
23/08 Waskemeer Wilper Boys 4 - 0
20/08 Waskemeer Sios 2 - 0