Gehavend Waskemeer met één been in nacompetitie

Gehavend Waskemeer met één been in nacompetitie Evenals het uitduel, werd in eigen huis opnieuw met 1-1 gelijk gespeeld tegen Veenhuizen. Na een vlot tegendoelpunt kon Waskemeer via Sander Visser vlak voor rust op gelijke hoogte komen. Ondanks enkele grote kansen voor de groenhemden in het tweede bedrijf werd er niet meer gescoord. Door de overwinning van Rottevalle op het uitgespeelde Grootegast, lijkt Waskemeer veroordeeld te zijn tot de nacompetitie voor lijfsbehoud. Om klokslag twee uur werd er op sportpark 't Ald Leger afgetrapt tegen Veenhuizen. De manschappen van oefenmeester Timmer kwamen vrij snel in de wedstrijd op voorsprong. Het was namens de gasten Sjoerd Giezen die vanuit een ogenschijnlijke buitenspel situatie de bal aangespeeld kreeg en droog in de korte hoek raak schoot. Enkele minuten later moest aanvoerder Hardenbol licht aangeslagen het veld verlaten en werd afgelost door Jurrien Hummel. Het spel golfde op en neer, maar naarmate de eerste helft vorderde kregen de gastheren meer grip op de wedstrijd. Met een schitterende poging van grote afstand uit de draai was Tim Haven het dichtstbij de gelijkmaker. Diens inzet verdween rakelings over en belandde op het dak van het doel. Op slag van rust kwam een voorzet via invaller Hummel voor de voeten van de hardwerkende Sander Visser die beheerst raak schoot (1-1). Na rust kwam Waskemeer sterk uit de kleedkamer. Waskemeer creëerde enkele mogelijkheden, welke niet omgezet konden worden in de felbegeerde voorsprong. Een voorzet van Jurrien Hummel werd net over gekopt door Tim Haven en het doelpunt van Halbe Jan de Boer uit een standaard situatie werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Terstond wist Jorrit Jan van de Vosse de achterlijn te halen en trok de bal perfect voor. De inzet van de in lopende Seijo van der Veen werd door een attente verdediger van de lijn gewerkt. Waskemeer wisselde door, waarna de druk op het vijandelijke doel afnam. Met nog tien minuten op de klok hadden de gasten uit het gevangenis dorp nog een mogelijkheid op de winnende goal, maar de inzet ging ruim over. In de slotfase zag Aren Greebe een mooie actie op de hand van een verdediger verdwijnen in het strafschopgebied, maar dit voorval werd weggewuifd door de leidsman. Na ruim negentig minuten te hebben gespeeld, werd er met een gelijke stand afgefloten. Aangezien de huidige nummer elf op de ranglijst, Rottevalle, wel wist te winnen, bedraagt het gat met de veilige elfde plaats vier punten. Met nog twee wedstrijden te gaan, lijkt Waskemeer veroordeeld te zijn tot de gevreesde nacompetitie voor lijfsbehoud. Komend weekend staat de derby in Haulerwijk op de rol, gevolgd door Twijzel in eigen huis. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Rens Hooyenga afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33