39'
90'
90'

Genetische hattrick vormt de basis voor solide overwinning Waskemeer 5 op LTC

Nadat de bekercampagne werd afgerond met een tweede eindpositie in de poule stond dit weekend het echte werk op het programma voor de manschappen van Waskemeer 5. De eerste competitieronde stond namelijk op de planning. Hierin werd aangetreden tegen de mede-groenhemden van LTC uit Assen. Om 15:15 werd de wedstrijd in gang gezet waarna de thuisploeg direct fel van leer trok. Dit resulteerde in diverse kansen die niet werden benut. Uiteindelijk was er een dieptepass nodig van routinier Roelof Reinders om de openingstreffer tot stand te brengen. Met al zijn ervaring en loopvermogen gaf hij de bal op maat mee aan Halbert van der Veen die dit buitenkansje wist te benutten. Niet lang daarna deed de uitgelezen mogelijkheid zich voor om de score te verdubbelen; een overtreding op Halbert van der Veen leek in de ogen van de meesten buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt maar de leidsman van dienst kende een penalty toe aan de thuisploeg. Onder het motto van onterechte penalties zitten niet deed Herbert Golsteijn het enige juiste door de penalty vakkundig om zeep te helpen. De 2-0 viel echter alsnog enkele minuten later toen een afgeslagen bal voor de voeten van Jenno de Boer kwam die vervolgens het net liet bollen. In het restant van de eerste helft was de thuisploeg vervolgens heer en meester wat resulteerde in doelpunten van Herbert Golsteyn en Wolter Jan Boonstra. In de tweede helft moest het publiek lang wachten op doelpunten. In de 70ste minuut wisten de Assenaren de eretreffer te maken uit een fraai schot die onhoudbaar was voor sluitpost Cees Prins doordat de bal licht getoucheerd werd door Bart Roijinga. In de slotminuten brachten de groenhemden de marge weer op vier door een doelpunt waarbij nieuwe aanwinst Hayco van der Veen het eindstation vormde van een aanval over meerdere schijven. Hiermee werd een unicum binnen de vereniging bereikt want de eerste officiële genetische hattrick werd hiermee een feit! De 6-1 was nog dichtbij toen Wolter Jan Boonstra uit een kopbal waarbij zelfs hij moest bukken de verre hoek trachtte te vinden. De keeper wist deze echter te keren maar moest dit bekopen met kramp in beide benen. Dit was voor scheidsrechter Bert Beijert het natuurlijke signaal om de wedstrijd niet veel langer te laten duren en niet lang daarna floot hij voor het einde. Een goede overwinning die hopelijk volgende week een vervolg gaat krijgen; dan wordt om 14:30 afgetrapt in Grootegast.

16/09 RWF 4 Waskemeer 5 2 - 4
13/09 Waskemeer 5 Donkerbroek 2 3 - 3
02/09 S.V. Haulerwijk 3 Waskemeer 5 5 - 3