Geteisterd Waskemeer hard onderuit

Geteisterd Waskemeer hard onderuit Waskemeer heeft zaterdagmiddag in eigen huis een forse nederlaag geleden tegen ONT. In een wedstrijd met twee gezichten verzuimden de groenhemden in het eerste bedrijf de openingstreffer te maken, terwijl ONT in de tweede helft niets heel liet van de thuisploeg. Het werd maarliefst 1-6. Om 17:00 uur werd er sportpark 't Ald Leger afgetrapt tegen ONT. Oefenmeester Gert Haak had voorafgaand aan het duel een moeilijke puzzel te leggen, aangezien Waskemeer door een ware blessure golf is geteisterd. Zo doende kon er geen beroep worden gedaan op onder meer Jurrien Hummel, Bouwe Veenstra, Douwe van der Mei, Tseard Haites, Hessel Zuidema, Willem de Jong en Herman Rozema. Desondanks begon Waskemeer gretig aan de wedstrijd en wist het een drietal goede mogelijkheden te creëren, waarbij Sander Visser en Mitchell Schievels tweemaal als eindstation het vizier nog niet op scherp hadden staan. ONT poogde in het eerste half uur tevergeefs onder de druk van de thuisploeg weg te spelen. De groenhemden vol jongelingen smeten met energie en wonnen veelal de tweede bal, waardoor het lange tijd een spannende wedstrijd leek te gaan worden. Echter, Waskemeer kon de mogelijkheden niet benutten, terwijl ONT weinig kansen nodig had om de score te openen. Middels een knappe combinatie werd de bal strak voorgetrokken en binnen gewerkt (0-1). Op slag van rust trok Halbe Jan de Boer de bal eveneens strak voor het doel langs, waarbij de bal net achter Schievels belandde. In de pauze werd duidelijk dat Douwe Haites niet verder kon. Voor hem kwam Aren Grebe binnen de lijnen. Na rust ging het volledig mis voor de groenhemden. Binnen enkele minuten stond het 0-3. Waar Waskemeer in het eerste bedrijf nog volop grip op de tegenstander had, was dit in de tweede helft geenzins het geval. ONT bleef opzoek naar een grotere score, terwijl de thuisploeg zoekende was. De gifbeker moet helemaal leeg. Van een te korte terugspeelbal tot een handsbal van dichtbij met een penalty als gevolg, de groenhemden moesten het allemaal doorstaan. Met nog een kwartier te spelen stond het dan ook 0-6 voor de gasten. Waskemeer kon een grotere nederlaag voorkomen en via Mitchell Schievels werd het net gevonden (1-6). Volgende week wacht het belangrijke duel in en tegen het puntloze Rottevalle. De aftrap vindt om half drie plaats. Wedstrijdfoto van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33