Bouwe Veenstra
90'
90'

Gretig Waskemeer verslaat pover SIOS

Nadat Waskemeer vorige week tegen de verhoudingen in gelijk speelde tegen laagvlieger HSC, werd zaterdagmiddag tegen het eveneens laag geklasseerde SIOS fors uitgehaald. Een gretig optreden van de thuisploeg zorgde voor een 6-1 overwinning.

Om half 3 was het arbiter Nieboer uit Assen die pupil van de week, Meindert Jelle Rispens, de gelegenheid gaf om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Door de zenuwen van Rispens ging de bal er in derde instantie in. Nadat de arbiter voor de aftrap floot, hadden de groenhemden minder moeite om doel te treffen. Op aangeven van Jordy Kailie was het Mitchell Schievels die binnen drie minuten vakkundig raak kopte over de doelman heen (1-0). Na deze bliksem start sneed Waskemeer enkele malen gevaarlijke door het defensieve SIOS heen. Onder natte omstandigheden werd het spel bij Waskemeer onzorgvuldiger, waarvan SIOS direct profiteerde. Een onderschepping zorgde voor een loepzuivere counter. Willem de Jong snoepte de bal af met een sliding. De leidsman oordeelde anders en gaf een strafschop, welke bekwaam werd binnengewerkt (1-1). Waskemeer herpakte zich en domineerde de wedstrijd. Na enkele mogelijkheden onbenut te hebben gelaten, was het Waskemeer dat opnieuw op voorsprong kwam. De goed spelende Dennis Hardenbol plaatste de bal op het hoofd van Jurrien Hummel die verdienstelijk raak wist te koppen (2-1). Op slag van rust zag Nicky Smid zijn schot katachtig gered worden door de vijandelijke doelman. Ook Virgil Muller speelde zichzelf knap vrij, maar schoot rakelings naast. Na rust konden de gasten uit Sauwerd geen vuist meer maken en bleef Waskemeer opzoek naar doelpunten. In de 60e minuut onderschepte Schievels een bal in de opbouw van SIOS en schoot hard raak. Vervolgens werd Jurrien Hummel gewisseld voor Bouwe Veenstra. De rappe Veenstra liet snel van zich horen. Middels een goede steekpass werd Mitchell Schievels bereikt, welke werd gevloerd in het strafschopgebied. Middels dit buitenkansje vanaf elf meter maakte Schievels zijn hattrick compleet. Nadat ook Aren Greebe en Sander Visser binnen de lijnen waren gekomen voor Bart Wagenaar en Nicky Smid, scoorde de eerder ingevallen Veenstra in een kort tijdsbestek nog tweemaal tegen het uitgebluste SIOS. Eenmaal omspeelde Veenstra zijn directe tegenstander en schoot hard tegen de touwen. Het zesde doelpunt ontstond op aangeven van Aren Greebe. De voorzet werd door Schievels met een omhaal gemist. Veenstra was het meest alert en schoot van dichtbij onberispelijk raak. Daarmee werd de eindstand van 6-1 bepaald. Aangezien alle teams boven Waskemeer op de ranglijst wisten te winnen, hebben er geen verschuivingen op de ranglijst plaatsgevonden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd op het programma tegen VVK.

Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.

Hoofdsponsor Waskemeer 1: Auto en bandenbedrijf Jonkman.

13/01 SC Twijzel 1 Waskemeer 1 5 - 5
16/09 Blue Boys 1 Waskemeer 1 0 - 2
09/09 TFS 1 Waskemeer 1 0 - 8
02/09 Waskemeer 1 ONT 1 1 - 4
29/08 Waskemeer 1 SV Oosterwolde 1 1 - 3
26/08 Waskemeer 1 Nicator 1 3 - 3
19/08 Waskemeer 1 Gorredijk 1 1 - 3