Jeugdig dames1 verliest nipt van Haulerwijk

Jeugdig dames1 verliest nipt van Haulerwijk.

Afgelopen woensdagavond werd de derby Haulerwijk VR1 - Waskemeer VR1 gespeeld voor de beker in Haulerwijk. Eindstand na 90 minuten voetbal 1-0 in het voordeel van de thuis ploeg.

De gehele dag was er veel regen maar s'avonds knapte dat aardig op en het veld in Haulerwijk bleek prima bespeelbaar. VVW trad ditmaal aan in de jongste opstelling ooit. Sinne Jonkman van de JO-17 was als debutant een van de vier 15 jarigen voor VVW die het alle vier uitstekend deden. Femke de Roos bleef preventief aan de kant en Christianne Roffel kreeg van onze nieuwe fysio voor de dames Helga Luning te horen even rustig aan te doen en speelde maar een helft. Zoals afgesproken zouden we het eerste kwartier geen goal tegen krijgen maar helaas na 10 minuten kwam na driemaal verkeerd verdedigen de 1-0 voor Haulerwijk op het bord. Daarna ging bij ons het "knopje"om en gingen we lekker voetballen. We gaven tot aan de rust weinig weg en creĆ«erden enkele kansjes maar scoorden helaas niet. Sinne verving na 30 minuten Laura Hut en maakte zodanig haar debuut op de rechtsachter positie. Christianne bleef in de rust achter en werd vervangen door Mareen Beijert. Waskemeer ging echt lekker spelen en gaven 100%. Dit resulteerde uiteindelijk in de slotfase in kramp voor Eva Zuurveld en Jannie Beijert. Deze twee speelster hadden dan ook erg veel meters gemaakt en hun duels waren prachtig om te zien. De niet fitte Hilde Pool werd nog gewisseld en daardoor was de laatste 10 minuten de pijp wel zo'n beetje leeg bij ons team. Marielle Hut pareerde nog een prachtige vrije trap uit de rechter bovenhoek en hield ons toen erg goed op de been. Eindstand helaas 1-0 voor Haulerwijk waardoor zij doorgaan in de beker. Mooi om wel eens te melden dat we ditmaal niet 1 speelster "man of the match" te hoeven noemen, maar dat wat mij betreft het collectief heeft laten zien met 100% inzet en bij vlagen leuk voetbal op weg te zijn naar een goed niveau. As woensdag volgt Zevenhuizen VR2 nog uit. Hier kunnen we weer lekker op elkaar ingespeeld raken en groeien naar hetgeen we willen bereiken dit jaar.