Sem Dijkstra
(Joan Boonstra)
48'

JO-15 weet de 2e fase positief af te sluiten!

JO-15 weet de 2e fase positief af te sluiten! Op een sneeuwvrij sportpark was het sinds lange tijd weer mogelijk om het veld te betreden. De manschappen van Visser en Wagenaar mochten aantreden tegen ONT JO15-3. Voor de oplettende supporter was te zien dat zowel de groenhemden als ONT de eerste 3 punten nog moesten behalen. Een uitgelezen kans voor de groenhemden om de fase positief af te sluiten. Onder leiding van arbiter Van der Meer was het Waskemeer die mocht aftrappen. Ondanks een scherpe warming-up, begonnen de groenhemden slordig aan de wedstrijd en werd er veel balverlies geleden. Na een kleine 10 minuten begonnen de beloftes te stabiliseren en kon het publiek genieten van tiki-taka voetbal. Met een verbetering van de nauwkeurigheid, werden er ook aanzienlijk meer kansen gecreëerd.
"Het is zaak om de wedstrijd op slot te gooien"
Sander Visser
kon het publiek genieten van tiki-taka voetbal. Met een verbetering van de nauwkeurigheid, werden er ook aanzienlijk meer kansen gecreëerd. Zo was het Jestin die de spits mocht afbijten met een grote kans, welke helaas onbenut bleef. Niet lang daarna was het Aize Stoker die op aangeven van Jestin tot scoren kwam. Ondanks meerdere grote kansen, floot scheidsrechter Van der Meer af bij een 1-0 voorsprong voor de groenhemden. De 2e helft was het cruciaal om de wedstrijd dicht te gooien en zo snel mogelijk de 2-0 te maken. Net als in de 1e helft was het 12 minuten wachten voordat Sem fantastisch het net wist te vinden met een bekeken bal, over de keeper geplaatst. Ondanks de 2-0 hield Waskemeer geen gas terug en wist het kans op kans te creëren, maar een 3e goal bleef uit. Met een scheidsrechterswissel in de rust, was het arbiter Clemens die de 2e helft ten einde bracht. Waarna de eerste 3 punten gevierd werden in de kleedkamer!
1 ONT JO15-2 10 27
2 Buitenpost JO15-2 10 22
3 Kollum JO15-2 8 15
4 VC Trynwalden JO15-1 8 13
5 ONB JO15-2 9 13
6 Waskemeer JO15-1 9 6
7 Gorredijk JO15-2 8 3
8 V en V'68 JO15-1 8 3