JO11 verslaat ONB met tienklapper

JO11 verslaat ONB met tienklapper Na twee vrije weekenden stond er afgelopen zaterdag eindelijk weer een wedstrijd op het programma voor de JO11. Op sportpark 't Ald Leger werd namelijk gespeeld tegen ONB. De gasten uit Drachten hadden tot dusver nog geen enkel duel gewonnen en waren met 0 punten de drager van de rode lantaarn in de competitie. Waskemeer daarentegen wist haar eerste competitiewedstrijd tegen Drachtster Boys keurig te winnen met 0-2, maar moest haar meerdere erkennen in ONT. Het leidersduo Oene Bouma en Tomar Peeters had echter het volste vertrouwen in een goede afloop, want in thuiswedstrijden komen er altijd grote krachten los bij de groenhemden.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het team op de teamfoto gezet door onze huisfotograaf Jaco Jonkman. Het in grote getale aanwezige publiek zag daarna hoe gelegenheidsspits Joan de wedstrijd in gang zette. Waskemeer begon voortvarend aan de wedstrijd en legde ONB direct vanaf de eerste minuut het vuur aan de schenen. Het duurde dan ook niet lang voordat Joan de verdiende openingstreffer wist te maken. Enkele minuten later was het wederom raak. Een fraaie dieptepass van Aize werd door Joan op waarde geschat, waarna deze de keeper met een lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been zette en de bal tegen de touwen schoot. De Drachtsters wisten zich geen raad met de aanvalslust van de JO11 en probeerden op de counter gevaarlijk te worden. De verdediging onder leiding van Anyk gaf echter geen krimp en de groenhemden wisten de score zelfs uit te breiden. Wie anders dan Joan was verantwoordelijk voor de 3-0, waarmee hij zijn officiële hattrick voltooide. Na een één-tweetje met zijn zusje schoot hij onder toeziend oog van zijn ouders beheerst raak. Joan had ook een aandeel in de 4-0, maar ditmaal was hij de aangever op Kai, die de keeper met een mooie schuiver het nakijken gaf. Bij een corner volgde Jarna het goede voorbeeld van haar broer en tekende voor de 5-0. Hierna kon Joan natuurlijk niet achterblijven en na een mooie assist van Aize zette hij de 6-0 op het scorebord. Uit een spaarzame tegenstoot wist ONB de 6-1 te maken, maar vlak voor de pauze was het wederom Joan die voor een 7-1 ruststand zorgde.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld eentonig. Het spel speelde zich met name af op de helft van ONB, dat zich moest toeleggen op het tegenhouden van de Waskemeerse furie. Dit lukte enige tijd, maar uiteindelijk wist Aize de verdediging te slechten door attent te reageren toen de keeper een rebound weg moest geven. Aanvoerder Sam, Dylano en Theo kregen nog enkele goede kansen, maar wisten het net niet te vinden. Dit in tegenstelling tot Anyk, die met een verwoestende uithaal de keeper volledig kansloos liet. Het slotakkoord van de wedstrijd was aan Joan, die de wedstrijd in stijl eindigde en met zijn zesde treffer van de dag de eindstand op 10-1 bepaalde. Hierna floot scheidsrechter Joost van Burgsteden voor het einde, waardoor de punten verdiend in Waskemeer bleven.

Door deze eclatante zege is de JO11 weer enkele plaatsen geklommen op de ranglijst en heeft het zich genesteld in de middenmoot. Volgende week staat er een fraaie wedstrijd op het programma, want dan staat op het eigen sportpark 't Ald Leger de derby tegen ODV gepland. De gasten uit Wijnjewoude zijn tot dusver ongeslagen en zijn daarmee gedeeld koploper. Kortom, het belooft een flinke kluif te worden voor de groenhemden. Echter met de steun van het fanatieke thuispubliek is alles mogelijk en de spelers zullen alles in het werk stellen om de punten wederom in eigen huis te houden. Aanvang van de wedstrijd tegen ODV is om 9:00.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn gemaakt door Jaco Jonkman.

28/03 V en V'68 JO11-1 Waskemeer JO11-1 0 -
21/03 Waskemeer JO11-1 ONB JO11-2 0 -
14/03 Waskemeer JO11-1 Blauw Wit '34 JO11-5 0 -
07/03 SJO Feanstars JO11-3 Waskemeer JO11-1 6 - 3
01/02 Waskemeer JO11-1 SC Boornbergum'80 JO11-1 3 - 12
14/09 RWF JO11-1 Waskemeer JO11-1 11 - 2
ODV JO11-1 Waskemeer JO11-1 19 - 1
1 Fc. Grootegast JO11-1 4 12