50'
(Alies den Haan)
58'

JO12 toont veerkracht tegen vv Heerenveen

JO12 toont veerkracht tegen vv Heerenveen Vandaag stond er een pittige uitwedstrijd op het programma. Onder de rook van het Abe Lenstra stadion was het een drukte van belang. Iets wat onze spelers niet elke week meemaken. Heerenveen stond onder Waskemeer maar kon bij een overwinning over Waskemeer heen wippen. Heerenveen zat er vanaf het begin af aan kort op. Zo maakte ze het Waskemeer moeilijk om het vertrouwde verzorgde opbouw voetbal te spelen. Nelson & Marc stonden continue onder druk & konden de bal vaak niet kwijt aan onze middenvelders. Dit resulteerde in een afgetekende 4-0 ruststand voor Heerenveen. De schade had nog groter kunnen zijn maar door goed keeperswerk van Metz bleef de schade beperkt. In de tweede helft besloot Waskemeer uit een ander vaatje te gaan tappen. De duels werden feller aangegaan & iedereen was meer in beweging zodat er van achteruit als vanouds opgebouwd kon worden. Dit resulteerde al snel in de 4-1 door Issa. Die vanaf links continue voor gevaar zorgde. Ook de 4-2 kwam van de de voeten van Issa. Het leek er even op dat Waskemeer door het sterke collectieve optreden door kon drukken & er misschien nog wel een gelijkspel uit wist te slepen. Maar helaas resulteerde een counter van Heerenveen in de 5-2. De afsluitende penalty’s werden door Waskemeer gewonnen. Trots op het team dat in de tweede helft veel karakter heeft getoond. Volgende week wacht ons weer een wedstrijd tegen Heerenveen. Alleen dan in Waskemeer. Aanvang 9.30 uur. Leuk om u dan ook langs de zijlijn te treffen. We zetten de koffie klaar.
18/03 Marum JO12-2 Waskemeer JO12-1 1 - 4
04/03 Waskemeer JO12 Westerkwartier JO12 0 - 6
1 Sportclub Makkinga JO12-1JM 7 17
2 Marum JO12-3 7 16
3 De Sweach JO12-1JM 7 14
4 Drachtster Boys JO12-3 7 10
5 Marum JO12-2 7 9
6 Waskemeer JO12-1 7 6