JO15 verliest doelpuntrijke seizoensopening van Nicator

JO15 verliest doelpuntrijke seizoensopening van Nicator Na een lange voetballoze periode stond afgelopen zaterdag eindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de JO15. Op het eigen sportpark ’t Ald Leger werd voor de KNVB beker aangetreden tegen Nicator uit Leeuwarden. Op voorhand was de ploeg uit de Friese hoofdstad de favoriet, aangezien de ploeg dit seizoen in competitieverband in de eerste klasse uitkomt waar Waskemeer haar wedstrijden in de tweede klasse gaat spelen. Het beloofde daarom een interessante krachtmeting te worden. Om 9:00 floot scheidsrechter Jenne Looij de wedstrijd in gang. Waskemeer, dat aantrad in uitshirts omdat Nicator ook in het groen speelt, kwam goed uit de startblokken en begon fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde na tien minuten in de openingstreffer van Aren. Matthijs zette de aanval op en dribbelde met de bal vanaf de middellijn naar voren. Hierna volgde een splijtende steekbal vanaf zijn voet op de rappe Aren, die oog in oog met de keeper beheerst binnenschoot. Niet lang daarna was het wederom Aren die zijn naam op het scorebord wist te zetten. Ook Nicator liet zich niet onbetuigd, maar had een misverstand nodig om tot scoren te komen. Scheidsrechter Looij legde het spel stil na een blessuregeval bij de gasten, waarna hij het spel hervatte met een scheidsrechtersbal. Aangezien Waskemeer in balbezit was toen er gefloten werd was iedereen in de veronderstelling dat Nicator de bal terug zou spelen. Echter de bal die teruggespeeld werd belandde bij een aanvaller, die ermee aan de haal ging en de bal langs Nanning schoot. Nog voor rust kwam Nicator op voorsprong door twee fraaie individuele acties. Waskemeer stelde hier in aanvallend opzicht ook twee grote kansen tegenover, maar zowel Matthijs als Aren vonden de keeper op hun pad. Bij het begin van de tweede helft herstelde Nicator sportief het misverstand uit de eerste helft door de bal in eigen doel te schieten, waardoor de tussenstand op 3-3 gebracht werd. In de tweede helft bleek dat de gasten uit Leeuwarden toch een maatje te groot waren. Ondanks enkele fraaie aanvallen en kansen voor o.a. Patrick, Matthijs en Yannick konden de gasten uitlopen naar een 4-8 overwinning. De treffer in de tweede helft aan Waskemeerse zijde kwam op naam van Patrick, die een strafschop overtuigend binnenschoot. Ondanks de nederlaag legden de groenhemden bij vlagen een prima wedstrijd op de mat, maar bleek Nicator net een maatje te groot. Daarbij komt ook nog dat de ploeg vorig seizoen grotendeels nog actief was op een half veld, waardoor het voor de meesten zowel qua spel als conditioneel even wennen was. De kop is er in ieder geval af! Volgende week komt de ploeg in actie in Harkema. Om 9:00 zal er afgetrapt worden op sportpark De Bosk tegen Harkemase Boys.