62'
64'
72'

JO17 incasseert en bouwt verder

JO17 incasseert en bouwt verder Vandaag bereikten we via een landelijke (blijkbaar snelste) route het sportpark in Peize. Waar de manschappen van de JO17 van Waskemeer in een opbouw-fase zitten, treffen we wekelijks fysiek sterke tegenstanders met de nodige handige en snelle spelers in het team. Ondanks dat we zien dat het steeds beter gaat en er elke week stappen worden gemaakt, blijft het lastig om de volle 80 minuten de gelederen gesloten te houden. Vandaag was dat niet anders en trok Peize in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe, mede door het inbrengen van een aantal goede spelers die in de rust aansloten en hoogstwaarschijnlijk vanuit hun JO17-1 het team van de JO-17 kwamen helpen. Eigenlijk is dat een groot compliment aan de groenhemden, want de eerste helft hielden we Peize knap op slechts 1 doelpunt verschil. Dat ze versterking nodig hadden om van Waskemeer te winnen heeft aan dat de JO17 ook vandaag weer heeft laten zien een vuist te kunnen maken tegen elke tegenstander in deze competitie. Na een wat twijfelend begin, keken we al snel tegen een 1-0 achterstand door. Maar in plaats van de kopjes te laten hangen, werden juist de ruggen gerecht en kwam waskemeer steeds beter in de wedstrijd. Keeper Mart had ook vandaag genoeg te doen en stond aan de basis van veel opbouw momenten. Veelvuldig werd Dylano op rechts gevonden die op zijn beurt via Joan, Aize en de doorschuivende Jens regelmatig Sascha wist te bereiken. De ijverige Gijsbert was vandaag een voorbeeld voor zijn ploeggenoten: zijn loopacties, zonder bal, zorgde ervoor dat er ruimtes ontstonden op het veld. Juist dat door bewegen en zorgen dat je aanspeelbaar bent is een belangrijk punt waar we deze week verder aan gaan werken. Ook de opbouwen aan de linkerkant via Aniek, Kaj en Jordi gingen steeds beter lopen, waarmee Jarna steeds vaker in balbezit kwam en met haar goede passes broer Joan kon bereiken, om zo weer te openen naar rechts op de snelle Sascha. Dus zeker hebben we vandaag goede dingen gezien. Volgende week zaterdag gaan we het op ons eigen sportpark de boys uit Rolde lastig maken.
1 LEO (Loon) JO17-2 7 18
2 LTC JO17-3 7 18
3 ST Rolder Boys JO17-2 7 16
4 ST VAKO/Tynaarlo JO17-2 7 13
5 Peize JO17-2 7 9
6 FC Assen JO17-4 7 6
7 Zevenhuizen JO17-1 7 3
8 Waskemeer JO17-1 7 0