Jong Waskemeer en de Sweach 2 in evenwicht

Jong Waskemeer en de Sweach 2 in evenwicht Sportpark 't Ald Leger was zaterdagmiddag het decor voor het duel Waskemeer 3 - De Sweach 2. Op de ranglijst ontlopen beide ploegen elkaar slechts 2 punten, waardoor een gelijkopgaande strijd werd verwacht. Het verliep in werkelijkheid anders. Jong Waskemeer was vele malen sterker en wist daarbij diverse kansen te creëren. De gasten mochten van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 in het voordeel van de groenhemden stond. Robert Zandberg kwam één op één op de doelman af en bekroonde zijn verjaardag met een verdiend doelpunt. Na de rust was het spelbeeld overeenkomstig. Ondanks dat Waskemeer de boventoon voerde, wist de ploeg uit Beetsterzwaag middels een tweetal goed uitgevoerde counters tegen de verhoudingen in op voorsprong te komen. In het resterende kwartier was het de thuisploeg die voortdurend gevaarlijk was, maar jammerlijk genoeg bleven de kansen onbenut. Enkele overtredingen buiten het strafschopgebied zorgden voor diverse gevaarlijke vrije trappen, maar ook deze doelpogingen verdwenen niet achter de doelman. Middels een zuiver toegekende strafschop, was het Eliano Patty die de verdiende 2-2 aantekende. In de resterende minuten was het de goed spelende Klaas van der Veen die de winnende treffer op de schoen had liggen, maar hij stuitte op de doelman. Een gevaarlijke voorzet van Gijs Vonk kon eveneens niet in een doelpunt worden omgezet, hetzelfde lot was de corner van Karst van den Akker op Halbe Jan de Boer beschoren. De kopbal van de centrale verdediger verdween over het doel. Het bleef dan ook uiteindelijk 2-2. Volgende week staat er geen competitieduel op het programma. Op 11 maart reist Jong Waskemeer af naar Beetsterzwaag om opnieuw aan te treden tegen De Sweach 2. Wanneer het met deze inzet speelt en scherper is in de afronding, kunnen de drie punten niet uitblijven.