Kabouterseizoen voorjaar 2019 is los!

Na een lange periode van rust voor de kabouters was het vrijdagmiddag dan eindelijk weer zover. De eerste kaboutertraining van 2019 stond namelijk gepland! Dit betekende dat de voetbalkleding weer uit de kast gehaald kon worden. In verband met de gure weersomstandigheden vond de seizoensopening dit keer plaats in de sporthal van het Liudger. Rond een uur of vijf druppelden de eerste kabouters de zaal binnen, waarna er om kwart over vijf gestart werd met de training. 

Na een kennismaking was het tijd voor de warming-up, welke bestond uit een tikspel. Daarna stonden er klassieke kabouteroefeningen gepland. Deze bestond bijvoorbeeld uit een vierkant waarin de kabouters met de bal moesten dribbelen, waarbij ze vanaf de kant opdrachten kregen. Deze bestonden o.a. uit ‘voet op de bal’, ‘rondje om de bal’ en een heus commando ‘zweefvliegtuig’. Bij deze laatste moesten de kabouters met hun buik op de bal gaan liggen, waarna ze met de armen en benen gespreid in balans moesten blijven. Daarnaast kon het krokodillenspel natuurlijk niet ontbreken, waarbij het de bedoeling was dat de kabouters het moeras overstaken met de bal aan de voet zonder dat de krokodil deze wist af te pakken. Om de energievoorraad na al deze oefeningen weer aan te vullen was het daarna tijd voor echte kabouterranje. Vol enthousiasme en power begonnen de kabouters daarna aan de volgende oefening: ballendans. Het principe is hierbij hetzelfde als stoelendans, maar bij ballendans wordt de stoel vervangen door een bal. Kabouter Lotus kwam hierbij als winnaar uit de strijd. De training werd afgesloten met een partijtje, waarna het voor de kabouters tijd was om met een moe maar voldaan gevoel huiswaarts te keren!

Kaboutertrainers Emma Russchen, Sinne Jonkman en Joost van Burgsteden kijken tevreden terug op de eerste training en staan nu al te popelen om aanstaande vrijdag weer verder te gaan! Iedereen in de leeftijdscategorie van 4 tot 7 jaar is van harte welkom om hierbij aan te sluiten. Alle voortekenen zijn in ieder geval aanwezig dat het wederom een fantastisch kabouterseizoen gaat worden.