Mamio profiteert van matig optreden Waskemeer

Mamio profiteert van matig optreden Waskemeer Op sportpark de Parrel in Groningen heeft Waskemeer verloren van Groninger stadsploeg Mamio. De thuisploeg nam van meet af aan het initiatief. Diverse behendige spelers wisten het de Friezen behoorlijk lastig te maken. Waskemeer kon op een schot van Postema op de lat en een schuiver van Hummel na, nauwelijks een vuist maken. In de eerste helft stond het 1-0 voor de Groningers. Daar waar Waskemeer in de tweede helft trachtte de gelijkmaker te maken, was het Mamio dat een kwartier voor tijd de 2-0 en in de absolute slotfase de 3-0 maakte. Op een roerig sportpark de Parrel, kwamen de gastheren gretig het veld op. Waskemeer had alle moeite met de bewegelijkheid en agressieve aanpak van de geelhemden. Daar waar Mamio diverse malen doelman Bouma met eenvoudige schoten had getest, was het Waskemeer dat met enkele snelle uitbraken probeerde de thuisploeg pijn te doen. Diverse malen waren de Friezen te onzorgvuldig in de opbouw om tot een serieuze kans te komen. Een spaarzame actie van Daniël Postema verdween op de lat. Daarnaast bereikte een voorzet van Bouwe Veenstra de inkomende Jurrien Hummel, welke zijn strakke schuiver door de Groningse doelman gepareerd zag worden. Na ruim een half uur te hebben gespeeld was het voor Mamio wel raak. Nadat één van de voorwaartsen de achterlijn had gehaald, gaf deze de bal terug op een inkomende aanvaller die doelman Bouma het nakijken gaf.  De gastheren mochten van geluk spreken dat de rechter vleugelverdediger niet diens tweede gele kaart voor rust kreeg na een forse charge op Jurrien Hummel. De scheidsrechter van dienst was vermoedelijk te veel onder de indruk van de entourage op het sportpark, waardoor hij daartoe niet overging. Aangezien Waskemeer met een achterstand de tweede helft in ging, moesten de gasten in het tweede bedrijf, welke startte nadat het doel op provisorische wijze gerepareerd was, iets meer risico nemen. In de tweede helft was de amusementswaarde aanzienlijk lager. Mamio zakte in en loerde op de counter. Waskemeer was te onmachtig om tot echte uitgespeelde kansen te komen. Wat overbleef waren enkele goede voorzetten die niet het gewenste resultaat opleverden. De thuisploeg van trainer Postema wist er nog enkele malen gevaarlijk uit te komen, wat uiteindelijk resulteerde in de 2 en 3-0, waarmee Waskemeer de koppositie verspeelde.  Volgende week wacht De Lauwers thuis, aftrap vindt om 14:00 uur plaats. Bekijk hieronder de door Jaco Jonkman gemaakte wedstrijdfoto's.