Opening seizoen resulteert in puntendeling

Waskemeer is zaterdagmiddag de competitie gestart met een gelijkspel tegen opponent Wykels Hallum. In een gelijkopgaande wedstrijd waren beide partijen niet in staat om een doelpunt te produceren, waardoor de bril stand na negentig minuten resteerde.

Sinds 7 maart 2020 werd er voor het eerst weer in competitieverband door Waskemeer gespeeld. Wykels Hallum was voorafgaand aan dit duel een onbekende tegenstander, omdat in het vorige seizoen de thuiswedstrijd wegens een onbespeelbaar veld werd afgelast en het uitduel wegens het vroegtijdig afbreken van de competitie niet meer op de rol stond. Nadat arbiter Pool voor de aftrap had gefloten op sportpark't Ald Leger, kwamen de groenhemden het scherpst uit de startblokken. Enkele minuten na het eerste fluitsignaal, had Bouwe Veenstra de eerste treffer van het seizoen op de schoen liggen. Echter, diens bekeken inzet belandde op de paal. De manschappen van oefenmeester Schambach wijzigden de formatie om de dadendrang van de thuisclub in de kiem te smoren. Er ontstond een wedstrijd waarbij er volwassen werd gespeeld. De gasten uit Hallum, met onder meer oud Cambuur speler Jurjen Bosch in de gelederen, kreeg een klein veldoverwicht. Nog voor rust werd de geblesseerde Jurrien Hummel vervangen door Freddie van der Velde die na een lang slepende blessure teruggekeerd is op het groene nest. In het tweede bedrijf begonnen de groenhemden sterk. Aangezien het al snel duidelijk was voor een ieder dat het duel deze middag op details beslist zou gaan worden, bleef het ongemeen spannend. In de tweede helft werd Jerre Wagenaar vervangen door Tseard Haites. Bij Waskemeer ontbrak het veelal aan de juiste eind pass om tot een goede kans te komen. De gasten waren voornamelijk dreigend bij standaard situaties. Nadat Dennis Hardenbol voortreffelijk van diens tegenstander was weggedraaid, kwam de bekeken diepte bal net niet goed bij de spitsen terecht. Terstond was het Willem de Jong die de bal voor wist te geven op Bouwe Veenstra. Veenstra rekende niet op deze grote kans en kon van dichtbij niet tot scoren komen. In de laatste tien minuten kwam Wykels ook gevaarlijk voor het doel van Waskemeer. Daar waar doelman Femko de Vries eerder al met een geweldige reflex de gasten van het scoren af kon houden, was het de degelijk spelende Douwe van der Mei die zijn eigen doelman verraste. Daar waar de Vries in een drukke situatie de bal zou pakken, zette van der Mei de sliding in die vervolgens via de paal alsnog in de handen van de eigen doelman belandde. Hiermee bleef het 0-0 en werden de punten gedeeld. Om niet gelijk achterop te geraken in de competitie, zal volgende week in en tegen het lastige Berlikum voor een driepunter gestreden moeten worden. Op sportpark De Koekoek zal om 14:30 uur onder leiding van arbiter Krijgsheld worden afgetrapt.

Bijgevoegde wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
1 Veenhuizen 4 12
2 Leovardia 3 9