90'
Aren Greebe
(Jelmer van de Vosse)

Overwinning tijdens seizoensopening op Westerkwartier

Waskemeer heeft zaterdagmiddag in Niebert met 0-3 gewonnen van vv Westerkwartier. De groenhemden combineerden er in de openingsfase lustig op los, wat resulteerde in een snelle 0-2 voorsprong. In de absolute slotfase wist Waskemeer de 0-3 te produceren, waardoor de volle buit bijgeschreven kon worden.

Om half drie werd er in Niebert afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De manschappen van Jan de Jonge oogden fris en combineerden volop. De thuisploeg werd teruggedrongen op de eigen helft. De groenhemden scoorden na een mooie aanval, waarbij Nicky Smid op aangeven van jongeling Patrick Bouma de bal tegen de touwen schoot. Enkele minuten later was het Matthijs Haveman die een doorgekopte ingooi binnen kon werken (0-2). De thuisploeg was het even kwijt, wat resulteerde in enkele grote kansen via onder meer Jurrien Hummel en Nicky Smid, welke allen onbenut bleven. Waskemeer werd slordiger aan de bal, terwijl de gastheren nauwelijks een vuist konden maken. De tweede helft was van beide zijden niet goed. Waskemeer mocht niet klagen dat een voorzet van dichtbij niet resulteerde in een aansluitingstreffer. Reserve doelman Nanning Zuidema wist zijn doel schoon te houden. In de absolute slotfase was het Jelmer van de Vosse die Aren Greebe oog in oog voor de vijandelijke doelman zette. Greebe omspeelde de keeper en kon eenvoudig raak binnen schuiven. Daarmee werd de eindstand bepaald op 0-3. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van de competitie. De groenhemden treffen Grootegast. De aftrap vindt om 14:30 plaats.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3