Pijnlijke nederlaag Waskemeer tegen Kollum

Pijnlijke nederlaag Waskemeer tegen Kollum Dit weekend heeft Waskemeer haar laatste competitiewedstrijd van het jaar 2018 gespeeld. Op sportpark Baensein werd om 14:00 uur aangetreden tegen vv Kollum, die samen met Leovardia de gedeelde koploper zijn. Onder leiding van scheidsrechter Muitjens waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Ondanks enkele dreigende aanvallen van beide kanten leverde dit weinig grote kansen op. Door een fout in de opbouw viel de grootste mogelijkheid te noteren voor de thuisploeg, maar Mechiel van Valen kwam in de één-op-één situatie als winnaar uit de strijd. Daarnaast schampte een vlammend afstandsschot van Kollum vanaf vijfentwintig meter nog de paal. De groenhemden stelden hier met enkele kansrijke schietpogingen van Nicky Smid enig gevaar tegenover. Waar beide ploegen in de eerste helft nog aan elkaar gewaagd waren, was dit in de tweede helft geenszins het geval. Nadat een grote kans voor de thuisploeg wegens buitenspel werd teruggevlagd was het in de 51ste minuut toch raak. Benjamin Zondervan vormde het eindstation van een vlot lopende aanval en bracht de openingstreffer op het scorebord. Nog geen twee minuten later was het wederom raak en weer was het Benjamin Zondervan die oog in oog met Mechiel van Valen beheerst afrondde en tot overmaat van ramp moest Willem de Jong het veld geblesseerd verlaten. Uit een corner bracht Marinus Hoekstra met een tegendraadse kopbal in de 55ste minuut de marge op drie, waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was. Kollum speelde een gewonnen wedstrijd en kon in de resterende minuten nog uitlopen naar een 5-0 eindstand door doelpunten van Joop Pynacker en Benjamin Zondervan. Door deze nederlaag gaan de groenhemden als nummer zeven de winterstop in. Gelet op het totaal behaalde aantal punten dient in de tweede seizoenshelft alle zeilen bijgezet worden om tot een succesvol seizoen te komen. Als de weergoden het toelaten staat op 19 januari 2019 de eerste competitiewedstrijd alweer gepland. Thuis zal dan om 14:00 uur aangetreden worden tegen Grijpskerk. Verslag Joost van Burgsteden. Foto's van Jaco Jonkman afkomstig.
10/11 SDS 1 Waskemeer 1 4 - 1