Ruwe onderbreking positieve resultaten na bezoek titelkandidaat

Ruwe onderbreking positieve resultaten na bezoek titelkandidaat Nadat Waskemeer achtereenvolgens de nummers twee en drie van de ranglijst had verslagen in eigen huis, stond zaterdagmiddag een loodzware opdracht in Leeuwarden te wachten. Na een onverwachte nederlaag van Leovardia bij hekkensluiter Haulerwijk, was de gedoodverfde titelkandidaat gebrand om deze uitglijder recht te zetten in de eerstvolgende wedstrijd. Middels een ruime overwinning op het gehavende Waskemeer, wist de thuisploeg hierin de opdracht te volbrengen. Het werd maarliefst 5-0.  Om klokslag half 3 was het arbiter Janson die voor de aftrap van de wedstrijd floot. De verhoudingen waren van meet af aan duidelijk. Waskemeer kwam te weinig in de duels, waardoor de technische thuisploeg er lustig op los kon combineren. De groenhemden kwamen te weinig in het stuk voor en wisten daardoor maar spaarzaam het strafschopgebied van de tegenstander te bereiken. Na ruim een kwartier spelen moest de in vorm verkerende Sander Visser wegens een blessure het veld verlaten. De defensie wankelde meerdere keren in de eerste helft, maar mede dankzij goed keeperswerk van Femko de Vries werd er slechts eenmaal gescoord. Kalvin Robert schoot in de 23e minuut vanuit de rebound raak. Hier stond vrijwel alleen een schot van Tim Haven tegenover die rakelings over het doel verdween. Vlak voor rust kwam Halbe Jan de Boer met een vervelende hoofd kwetsuur uit een duel, waarvoor hij na rust alsnog moest worden gewisseld. Voor hem kwam Tseard Haites binnen de lijnen. Tussendoor wist Leovardia, dat met een voorsprong van zestien punten op de nummer twee van de ranglijst fier aan kop gaat, snel na rust te scoren. Dit bleek direct de beslissing te zijn in de wedstrijd, al was Mitchell Schievels dichtbij de aansluitingstreffer. De corner van Tim Haven werd hard op doel gekopt, buiten handbereik van de doelman. Helaas voor de groenhemden werd de bal van de lijn gekopt door een attente verdediger. Nadat ook Tim Haven nog eens het speelveld moest verlaten, kon het moegestreden Waskemeer in de laatste tien minuten van het duel de schade niet langer meer beperkt houden en mocht de thuisploeg uitlopen naar een riante einduitslag van 5-0. In de strijd om aansluiting te vinden met plaats elf op de ranglijst moet Waskemeer zich snel herpakken. De groenhemden spelen een tweetal belangrijke thuiswedstrijden op een rij. Eerst tegen Minnertsga en aansluitend tegen Ropta Boys. Beide wedstrijden vinden om 14:00 uur plaats. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33