Home Teams Besturen Programma Bardiensten Contact
Seizoensoverzicht jeugd 2021/2022

Seizoensoverzicht jeugd 2021/2022Dit weekend is er een einde gekomen aan het voetbalseizoen 2021/2022 voor onze jeugdteams. Het seizoen werd hierbij afgesloten met het Klaas Hofman toernooi in Jubbega. Met dit slotstuk is een eind gekomen aan een enerverend voetbaljaargang. Er viel weer van alles te beleven op sportpark ’t Ald Leger. Naast de wedstrijden zijn er voor de jeugdteams ook de nodige activiteiten georganiseerd. Hierbij valt te denken aan de seizoensaftrap in augustus, de voetbalclinic van FC Groningen, het ouder-kind toernooi in juni en de meerdaagse toernooien waaraan de JO15 en JO19 deelnamen. In totaal kwamen er dit seizoen zes jeugdteams uit in het groen zwarte tricot. Lees hieronder een korte terugblik per team.

Allereerst starten we met de kabouters. De selectie van het team met onze jongste voetbaltelgen bestaat inmiddels uit 16 spelers. Elke vrijdag werken zij zich onder leiding van Joost van Burgsteden in het zweet om te werken aan hun voetbalskills. Vol enthousiasme en plezier vliegt de tijd elke week voorbij! In april werd er zelfs een JO7 team ingeschreven waarbij in toernooivorm werd gespeeld tegen teams uit de regio. Hierbij werd het geleerde uit de trainingen in de praktijk gebracht en niet zonder resultaat! De nodige wedstrijden werden namelijk winnend afgesloten met als klapstuk het toernooi in Jubbega waar een derde plaats werd bewerkstelligt. De behaalde beker vormde een terechte bekroning op een geslaagd voetbalseizoen voor de kabouters!

Voor de JO8 gold dat de meeste spelers voor het eerst aan het echte werk begonnen op een groot veld. Onder leiding van coaches Mirthe de Vegt, Sinne Jonkman, Kim Groot en Maureen Beijert wist het team steeds beter in het seizoen te groeien en kwam het team met de week beter voor de dag. Ongeacht de weersomstandigheden of het aanvangstijdstip stonden de spelers wekelijks te trappelen om hun kunsten op het voetbalveld te vertonen. De spelvreugde spatte er gedurende de wedstrijden vanaf waardoor het voor de toeschouwers wekelijks genieten was! Gedurende het seizoen wist het team steeds keurig mee te draaien in de competities; een prestatie van formaat!

Ook de JO11 wist een prestatie van formaat te realiseren. Gedurende het seizoen wist het team van Johan Keuning en Herbert Golsteijn namelijk niet 1 maar zelfs 2 kampioenschappen in de wacht te slepen! Met recht konden de heren dan ook eind mei op de traditionele ronde door het dorp. De basis voor deze prestaties werd gelegd op het trainingsveld, waar het team zich tweemaal in de week vol overtuiging inzette om te werken aan hun ontwikkeling. Gedurende het seizoen werd de trainingsstaf aangevuld met JO19 spelers Sander Clemens, Lasse Jagersma en Bart Wagenaar, die met hun enthousiasme een ware aanwinst bleken voor het team. Ditzelfde kan ook gezegd worden van Ferre en Allies die in de winterstop het team kwamen versterken. Dit alles biedt vertrouwen richting de toekomst waarin het team volgend seizoen zal uitkomen in de JO12 categorie.

De JO13 kende in de eerste seizoenshelft een zwaar seizoen. Een loodzware indeling maakte dat de groenhemden moesten uitkomen tegen teams die zowel letterlijk als figuurlijk een maatje groter waren. Desalniettemin wisten coaches Harry v/d Veen, Tomar Peeters en Aren Greebe de sfeer in de ploeg te houden ondanks de zware weerstand. Dat het team in de eerste seizoenshelft veel geleerd had bleek wel in de tweede seizoenshelft aangezien het team toen z’n draai al snel wist te vinden. Ook nu gingen er wedstrijden verloren, maar de nodige wedstrijden werden ook in driepunters omgezet. Uitgaande van eigen kracht werd hiermee een plek in de middenmoot bemachtigd. De opgedane ervaringen zullen aankomend seizoen van pas komen als het team op groot veld actief zal gaan zijn in de JO14 categorie!

Van de JO15 kan met recht gesteld worden dat het team een uitstekend seizoen achter de rug heeft. In de eerste seizoenshelft resulteerde dit in een plek op podium met een derde plek in het eindklassement. Coaches Jerre Wagenaar en Sander Visser konden beschikken over een enthousiaste en leergierige groep die voor elke tegenstander een ware plaag bleek te zijn. Met goed en attractief voetbal werd menig opponent het vuur aan de schenen gelegd. In de tweede competitiehelft werd de prestatie van voor de winterstop zowaar verbeterd en werd beslag gelegd op de schaal! In de kampioenswedstrijd tegen directe concurrent TLC werd met maar liefst 7-0 aan het langste eind getrokken. Het seizoen was hiermee nog niet voorbij want in het weekend van 18en 19 juni werd deelgenomen aan het meerdaagse voetbaltoernooi in Wildervank. Uit een deelnemersveld met 24 JO15 teams werd een knappe 10de positie bewerkstelligd en dat was nog niet alles, want ook de sportiviteitsprijs ging mee terug naar Waskemeer!

Tot slot besluiten we het rondje met de JO19. Met Halbe Jan de Boer en Tseard Haites aan het roer hebben de spelers een goed seizoen achter de rug. Dit resulteerde in de tweede seizoenshelft in een keurige tweede eindpositie in het klassement achter de ongenaakbare kampioen Pelikaan S. De heren hebben dit seizoen ook de nodige wedstrijden met de senioren meegedaan en daarmee de seniorenteams zo nu en dan uit de brand geholpen. Ook voor de JO19 stond in het weekend van 18 en 19 juni een meerdaags toernooi op de planning. De groenhemden reisden hiervoor af naar onze Oosterburen alwaar werd deelgenomen aan de G+S Automobile cup van Phoenix Kisdorf. Met een 5de plek als eindklassering en daarnaast de nodige gezelligheid gedurende het weekend in Kisdorf en Hamburg kan met recht gesproken worden van een meer dan geslaagd toernooi!

Voor nu is de zomerstop aangebroken. De aanvang van de jeugdcompetities voor het seizoen 2022/2023 staat gepland op zaterdag 3 september. Halverwege augustus zullen de trainingen weer hervat worden. Nadere informatie over de start van de trainingen en de competitie-indelingen zal t.z.t. volgen via de jeugdleiders. Voor nu wensen we een eenieder een hele fijne zomerstop en we hopen iedereen in augustus weer fris en fruitig te mogen begroeten op ons sportpark!


vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy