90'
Aren Greebe
(Yannick Reesen)

Solide overwinning JO19 in Roden op ONR

Na een lange winterstop stond voor de spelers van de JO19 dit weekend dan eindelijk de eerste wedstrijd van 2023 op het programma. Hiervoor werd afgereisd naar het Drentse Esdorp Roden. Het dorp staat bekend om haar bosrijke omgeving, de historische brink in het centrum en uiteraard de regionaal welbekende Rodermarkt. Daarnaast herbergt Roden dus ook twee voetbalclubs (vv Roden en ONR), waarbij de groenhemden in actie kwamen tegen Oranje Nassau Roden. Op voorhand een mooi affiche waarbij zou blijken wie de minste opstartproblemen zou hebben en het beste uit de winterslaap zou komen.

Om 12:30 werd de wedstrijd in gang gezet door de leidsman van dienst, die zijn scheidsrchterkleding klaarblijkelijk thuis had laten liggen en casual gekleed op sportschoenen en in spijkerbroek de wedstrijd leidde. Beide teams begonnen vlammend aan de wedstrijd want in de eerste minuut wist Nanning Zuidema door goed uitkomen een kans van de gastheer onschadelijk te maken en werd een schot van Jelmer Nick v/d Vosse in de tegenstoot in het strafschopgebied van ONR ternauwernood geblokt. Dit bleek een opmaat naar meer want Waskemeer speelde een goed eerste kwartier. Dit werd uiteindelijk beloond met de verdiende openingstreffer. Sander Clemens strooide in de eerste helft met steekpassen en stond aan de basis van de 0-1. Ditmaal stuurde hij Storm Baron en Jelmer Nick v/d Vosse de diepte in. Deze laatste wist de bal uit de stuit beheerst tegen de touwen te werken. Het vlagsignaal van de grensrechter werd hierbij terecht door de scheidsrechter genegeerd. Waskemeer bleef in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg kansen via Aren Greebe, Jelmer Nick v/d Vosse en Storm Baron. Één van deze kansen werd door laatstgenoemde tot doelpunt gepromoveerd na een rappe counter. Sander Clemens stond andermaal aan de basis nadat hij op eigen helft de bal ontfutselde bij een tegenstander. Vervolgens bedacht hij zich niet en stuurde Storm Baron diep. Deze wist zijn directe tegenstander vervolgens te slim af te zijn en schoot beheerst binnen. Hierdoor gingen beide teams met een 0-2 tussenstand de rust in. Na de thee ontspon zich een gezapige wedstrijd. Het eerste kwartier vielen er weinig kansen te noteren voor beide teams en ging er aan beide zijden het nodige mis. De eerste grote kans kwam op naam van Yannick Reesen die liet zien dat een niet te missen kans toch te missen is doordat hij de bal vanaf het vijfmeter gebied hoog over schoot. Uiteindelijk kwam de 0-3 er wel volgens het vertrouwde recept uit de eerste helft. Een diepe bal op Jelmer Nick v/d Vosse werd beheerst afgerond waarmee het vertrouwen van ONR in een goed resultaat als sneeuw voor de zon verdween. De groenhemden waren echter nog niet klaar en de honger naar doelpunten was nog niet gestild. Dit in combinatie met het feit dat de conditie bij ONR nog niet helemaal op orde leek te zijn maakte dat het restant van de tweede helft zich met name op het de helft van Rodenaren afspeelde. Aren Greebe, die in de eerste helft na een half uur gewisseld werd, kwam weer binnen de lijnen. Dit bleek een meesterzet van het leidersduo Tseard Haites en Halbe Jan de Boer. Aren Greebe had namelijk maar een paar minuten nodig om de 0-4 op het scorebord te zetten. Na een dieptepass was hij eerder bij de bal dan de uitstormende keeper waarna het voor hem een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. Ook de 0-5 kwam op naam van de rappe Aren Greebe. Yannick Reese stuurde Aren diep waarna hij op de spreekwoordelijke brommer met twee spelers van ONR op z’n hielen al vallend de bal in de verre hoek wist te schieten. Dit doelpunt is vastgelegd op camera en hieronder terug te zien. Aren was hiermee nog niet tevreden en nam ook het slotakkoord van de wedstrijd voor zijn rekening. In het strafschopgebied ging hij een één-tweetje aan met Yannick Reesen waarna Aren de bal kiezelhard langs de doelman schoot. Nadat de hieruit volgende aftrap was genomen floot de scheidsrechter direct voor het einde, waardoor de eerste driepunter van 2023 een feit is!

De groenhemden kunnen terugkijken op een verdiende overwinning. Verdedigend stond het achterin onder leiding van Patrick Bouma als een huis waarbij ook het optreden van sluitpost Nanning Zuidema het vermelden waard is. Volgende week staat een thuiswedstrijd op de planning. Dan zal om 10:00 afgetrapt worden tegen FC Assen. Dit is geen onbekende voor de JO19 aangezien op 14 november vorig jaar in en tegen Assen met 3-7 werd gewonnen. Een goed resultaat moet dus tot de mogelijkheden behoren!

Onderstaande foto's en video geven een impressie van de wedstrijd.

1 S.V. Oosterwolde JO19-1 12 33
2 Nieuw Roden JO19-1 12 27
3 Waskemeer JO19-1 12 20
4 Roden JO19-3 12 18
5 FC Assen JO19-1 12 11
6 Achilles 1894 JO19-1 11 8
7 ONR JO19-1 11 3