Jurrien Hummel
(Aren Greebe)
48'

Strijdend Waskemeer houdt punt over aan thuisduel met Grootegast

Waskemeer heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen FC Grootegast. De gasten worden door menigeen getipt als kanshebber voor de titel. De thuisploeg is aanzienlijk verjongd en kon na de overwinning op Westerkwartier zich nu gaan meten met de top in 4D. Na een vroege tegentreffer, vochten de manschappen van Jan de Jonge zich in de tweede helft naar een knap gelijkspel. Voor de groenhemden wist Jurrien Hummel op aangeven van Aren Greebe het net te vinden.

Om half 3 was het arbiter Alexander die voor de aftrap tussen Grootegast en Waskemeer floot. De gastheren wisten al in de eerste minuut de vijandelijke doelman te testen. Een hard schot werd verdienstelijk uit de hoek geslagen. Aan de andere kant van het veld kregen de gasten een vrije trap. Mike Homan gaf doelman Johan Bouma het nakijken door de bal op prachtige wijze hard in de bovenhoek raak te schieten. Het leek daarmee een pittige wedstrijd te gaan worden. Nadat Patrick Bouma hard werd gevloerd en de vrije trap voor Waskemeer niks had opgeleverd, was het Grootegast die een strakke voorzet net niet binnen kon werken. De Ooststellingwervers knokten zich tegen het beter combinerende Grootegast terug in de wedstrijd en het spel ging op en neer. Waar doelman Bouma een kans van de gasten met goed voetenwerk wist te pareren, was het Jurrien Hummel die op de achterlijn aan de rand van het strafschopgebied werd gevloerd. De vrije trap leverde niets op. Ook een corner van de dreigende jongeling Patrick Bouma op Nicky Smid belandde niet tussen de palen. Na rust was het Aren Greebe die ontsnapte aan de vijandelijke defensie en bracht met een mooie voorzet Jurrien Hummel in stelling die feilloos raak schoot (1-1). De gasten voerden het baltempo op, waardoor Waskemeer het soms erg zwaar had om de gelijke stand vast te houden. Middels een scrimmage van Grootegast belandde de bal op de buitenkant van de paal. Andere pogingen hadden onvoldoende precisie of werden door doelman Bouma onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant van het veld was het de zeventienjarige Patrick Bouma die van dichtbij over kopte. Ook Jorrit Jan van de Vosse kwam een teen lengte tekort om een voorzet binnen te kunnen werken. Beide trainers wisselden door, maar aan de uitslag veranderde niets. Daarmee werd een zwaar bevochten gelijkspel over de streep getrokken. Volgende wacht de volgende uitdaging in en tegen Veenhuizen. De bewoners uit het gevangenis dorp zijn in vorm en hebben nog geen puntverlies geleden. Voor de toeschouwers is het van belang te weten dat op deze dag brouwerij Maallust een Bockfeest organiseert. Naar verwachting zal er daardoor niet dichtbij geparkeerd kunnen worden op het complex.

Hoofdsponsor Waskemeer 1: Auto en Bandenbedrijf Jonkman.

Onderstaande wedstrijdfoto's zijn door Jaco gemaakt.

14/09 Waskemeer 1 S.V. Oosterwolde 1 0 - 7
07/09 Waskemeer 1 Rottevalle 1 2 - 1
31/08 Drachten 1 Waskemeer 1 3 - 0
24/08 Waskemeer 1 Jubbega 1 2 - 0
20/08 Waskemeer 1 Be Quick 1887 1 1 - 3