Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App
za. 20 apr. 2024 15:15
Sportpark 't Ald Leger
Waskemeer 5
-
BSVV 4
Waskemeer 5
4
-
0
BSVV 4
Oene Bouma
(Rolf Stuiver)
35'
Hayco van der Veen
(Hendrik Haaisma)
40'
Oene Bouma
(Halbert van der Veen)
42'
Oene Bouma
(Wolter Jan Boonstra)
55'

Tactische meesterzet bezorgt Waskemeer 5 de volle buit

Tactische meesterzet bezorgt Waskemeer 5 de volle buit

Op het kelderklasse niveau van de zesde klasse reserve zijn het niet de spelers binnen de lijnen die het verschil maken; nee het is de technische staf die wedstrijden wint door de spelers zodanig te positioneren zodat ze optimaal tot hun recht komen rekening houdend met ieders sterke punten en (vele) tekortkomingen. Een theorie die zich afgelopen weekend maar weer heeft bewezen op de groene velden van sportpark ’t Ald Leger. Op deze heilige grond traden de oudgedienden van Waskemeer 5 namelijk aan tegen de mede-oudgedienden van BSVV uit het altijd mooie Bovensmilde. De groenhemden kenden een fantastische eerste seizoenshelft die werd besloten met de officieuze titel van Herbstmeister, maar de laatste tijd zit er wat zand in de motor van het vijfde. In de laatste twee duels werden namelijk punten verspeeld tegen laagvliegers Fit Boys (3-3) en ACV (1-1) waardoor de koppositie als sneeuw voor de zon is verdwenen. Met name het meest recente gelijkspel tegen ACV uit Assen kan met recht een blamage genoemd worden die de ‘wyte spiker’ een vervelende handkwetsuur heeft opgeleverd die hij ondanks een uiterste poging tot camouflage middels een trucage en tot frustage van zijn teamgenoten niet kon verhullen voor de aanwezige entourage en diende als een flinke bagage voor de eerstvolgende wedstrijd op de passage waarbij een driepunter essentieel was om de punten-lekkage en spillage van de kampioensambities van de afgelopen weken teniet te doen. Gelukkig is Age Visser nog jong en genezen blessures op zijn leeftijd nog vlotjes waardoor hij in opperbeste stemming met de voetbaltas in de aanslag het sportpark op kwam lopen. Aan die opperbeste stemming kwam echter al snel een einde toen coach Rolf Stuiver zijn opstelling bekend maakte. Onder het motto ‘alleen de beste kunnen spelen’ had hij namelijk vakkundig een selectie samengesteld waarbij hijzelf uiteraard zijn opwachting maakte in de hoofdbasis. Age Visser, Roelof Reinder, Bart Roijinga en Joost van Burgsteden moesten zodoende genoegen nemen met een plek langs de kant. En dat waren niet de enige verrassingen. Zo werd Hendrik Haaisma gepositioneerd op de positie van voorstopper met de opdracht om alles te geven wat hij in zijn afgetrainde ‘hatsu matsu’ lichaam had. Ook werd Oene Bouma gepositioneerd op de rechtshalf vanwege zijn aangetoonde loop- en scorend vermogend uit het (verre) verleden.

Iets voor drieën betraden de spelers van Waskemeer 5 het speelveld wat voor enkele spelers de eerste meters van het seizoen waren op het trainingsveld wat voor deze gelegenheid was omgedoopt tot speelveld C op het sportpark. Na een uitgebreide warming-up floot de scheidsrechter van dienst op klokslag 15:15 de wedstrijd in gang. Volgens Wikipedia kent Bovensmilde een tweetal sportverenigingen: voetbalvereniging BSVV en volleybalvereniging WIK. Kijkend naar de tegenstander van afgelopen weekend kan het niet anders zijn dat de talenten van het dorp Bovensmilde liggen bij het volleybal. De gasten moesten zich gedurende de gehele wedstrijd toeleggen op verdedigen. Diverse kansen werden aaneen geregen door de thuisploeg maar door goed keeperswerk of onkunde vanuit de kant van de groenhemden werd er in het eerste half uur niet gescoord. De goal uit de aanvalsfurie van Waskemeerse zijde kon echter niet uitblijven en uiteindelijk werd de muur van BSVV in de 35ste minuut geslecht. Wie anders dan Oene Bouma betaalde het in hem getoonde vertrouwen uit met een vakkundig doelpunt na een voorzet van Rolf Stuiver die hij middels een fraaie volley tot doelpunt wist te promoveren. Het hek was hiermee van de dam en  globetrotter Hayco van der Veen was diegene die tot scoren wist te komen. Na een goede voorassist van wie anders dan de altijd actieve Hendrik Haaisma was het Hayco die met een bekeken schot de doelman van dienst wist te verschalken nadat dienst bloedeigen broer vakkundig met een bewuste(?) lichaamsschijnbeweging wist weg te duiken voor de bal en daarmee de keeper in opperste staat van verwarring wist te stellen. In het slot van de eerste helft werd de stand zelfs op 3-0 gebracht. Halbert van der Veen wist uit één van zijn perfecte corners de bal pamklaar te leggen op het hoofd van de altijd goed gepositioneerde Oene Bouma die niet de tijd en ruimte had om weg te duiken voor de bal en het leer met de ogen gesloten tegen de touwen wist te plaatsen. Een mooi slotakkoord van de eerste helft die smaakte naar meer!

In de rust werd de door vlinders in zijn buik geteisterde Herbert Golsteyn afgewisseld door Roelof Reinders en daarnaast maakte Bindert Poelstra plaats voor de van zijn herstelde handkwetsuur terugkerende Age Visser. In de eerste minuten leek de stand op 4-0 gebracht te worden doordat, u raadt het al, Oene Bouma er bij de kippen bij was toen de doelman van dienst een rebound moest weggeven. Waar de vlaggenist van BSVV te kennen gaf hier geen buitenspel in te zien was de messcherpe scheidsrechter van dienst er echter van overtuigd dat er een vleugje van buitenspel aan de goal hing waardoor de treffer terecht werd afgekeurd. De officieuze hattrick van de altijd bescheiden Oene Bouma liet echter niet lang op zich wachten. Na een goede assist van Wolter Jan Boonstra was hij er namelijk als de kippen bij om dit buitenkansje tot doelpunt te promoveren! Na deze 4-0 vielen er nog diverse kansen te noteren om aan het doelsaldo te werken. Deze kansen werden echter vakkundig om zeep geholpen om diverse onverklaarbare redenen. Het hoogtepunt in de dop wat geen hoogtepunt werd vormde een vrije trap op de rand van de zestien meter nadat Hayco v/d Veen vakkundig onderuit werd gehaald. De toegekende vrije trap werd opgeëist door diegene met de breedste statuur van het stel bij monde van Roelof Reinders. Het publiek stond al voorzichtig op de banken als opmaat naar wat komen zou; echter blijkt maar weer dat een vrije trap opeisen en binnenschieten met FIFA toch net iets anders is dan in de echte boze buitenwereld. Toegegeven, zonder keeper op goal had de bal het net gevonden maar de sluitpost had liggend welgeteld tot 10 kunnen tellen alvorens hij op had hoeven te staan om tot actie over te gaan om de boogbal onschadelijk te kunnen maken. Aan de andere kant wisten de gasten zowaar ook gevaar te stichten. Cees Prins, die verder een probleemloze middag kende, werd echter bijgestaan door de geroutineerde Wolter Jan Boonstra die puur op karakter (en op basis van een flinke dosis tijgerbalsem) in staat was om met een uiterste krachtsinspanning de bal op achterlijn te pareren. De wedstrijd kabbelde vervolgens richting het einde en behoudens enkele vakkundige schoffelacties na die bij de gemiddelde hovenier niet hadden misstaan vielen er verder geen hoogtepunten meer te noteren waardoor een klinkende 4-0 overwinning een feit was!

De driepunter was op meerdere vlakken meer dan welkom, want naast het feit dat de groenhemden hiermee de aansluiting hebben weten te hervinden met de top van de ranglijst is hiermee ook de nummer één positie in de fameuze interne clubcompetitie weer overgenomen van de concullega’s van Waskemeer 6. De vraag is echter of deze eclatante overwinning een eenmalige oprisping was of dat hiermee een structurele kentering in gang is gezet; het antwoord op deze vraag zal blijken op zaterdag 4 mei. Dan wordt in eigen huis gespeeld tegen titelconcurrent Grootegast. Om klokslag 15:15 zal dan op sportpark ’t Ald Leger blijken wie de beslissende meimaand het beste weet te starten!

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door alleskunner Age Visser, die u naast het maken van onnodige handsballen altijd in kunt bellen voor het maken van uitmuntende fotorapportage’s!

Uitslagen
16/09 RWF 4 Waskemeer 5 2 - 4
13/09 Waskemeer 5 Donkerbroek 2 3 - 3
02/09 S.V. Haulerwijk 3 Waskemeer 5 5 - 3
Competitie uitslagen
01/06
BSVV 4
Fc. Grootegast 6
3 - 0
01/06
Marum 4
TLC 3
2 - 3
01/06
V.V. Westerkwartier 3
LTC 6
1 - 4
29/05
Waskemeer 5
V.V. Westerkwartier 3
8 - 3
25/05
V.V. Westerkwartier 3
ACV 9
2 - 0
25/05
BSVV 4
Waskemeer 5
2 - 4
23/05
BSVV 4
FC Assen 4
1 - 4
22/05
Waskemeer 5
TLC 3
3 - 0
18/05
Marum 4
Fit Boys 4
4 - 1
18/05
V.V. Westerkwartier 3
Grijpskerk 6
5 - 3
18/05
Zuidhorn 5
Waskemeer 5
1 - 4
18/05
BSVV 4
TLC 3
3 - 0
vv Waskemeer - De club waar iedereen welkom is!
Contact   Traininstijden   Programma   Privacy