Tegenvallend Waskemeer verliest ook op It Kolkenfjild

Tegenvallend Waskemeer verliest ook op It Kolkenfjild Na een wisselvallige periode waarin Waskemeer in de competitie verkeert, werden een tweetal aardige oefenwedstrijden afgelegd, waardoor de groenhemden met enig zelfvertrouwen It Kolkenfjild in Anjum bezocht met als doel om de drie punten bij te schrijven. Niets bleek minder waar te zijn, een teleurstellende en ondermaatse wedstrijd volgde. Ondanks de voorsprong via Bouwe Veenstra, werd de wedstrijd in vijf minuten tijd uit handen gegeven, waarin topschutter Overkempe tweemaal doel trof. Nadat de pupil van de week in tweede instantie raak had geschoten, begonnen beide ploegen aftastend aan het duel. Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld, waren beide ploegen veroordeeld tot het veelvuldig hanteren van de lange bal. Het spel golfde dan ook op en neer zonder dat beide partijen uitgespeelde kansen wist te creëren. Rond het kwartier kreeg Anjum een corner toegekend, welke hoog voor het doel kwam. Basis debutant Hessel Zuidema wist de bal verdienstelijk weg te werken door bij Tim Haven in de voeten te koppen. Haven gaf de bal mee aan Bouwe Veenstra die verdienstelijk raak schoot. Aan beide zijden ontstonden de meeste mogelijkheden vanuit stilstaande situaties. Mechiel van Valen wist verdienstelijk de bal te pareren bij een vrije trap en ook een redding op slag van rust zorgde ervoor dat de gasten met een magere 0-1 voorsprong de kleedkamer opzocht. Na rust wist Anjum telkens meer de duels om de tweede bal te winnen, waardoor de gelijkmaker in de lucht hing. Aangezien het felbegeerde doelpunt uitbleef, raakten enkele gastheren gefrustreerd, waarbij de thuisploeg niets te klagen had dat het nog met elf personen op het veld mocht staan. Een harde en bovenal bewuste elleboogstoot van Jan Tijtsma werd niet gezien door arbiter Leenknegt. Uiteraard ontstond er tumult, waarna diezelfde Tijtsma aan alle grenzen voorbij ging en aanvoerder Rozema onder spuugde. Dadendrang bij arbiter Leenknegt ontbrak tot onbegrip en ongenoegen van Waskemeer. Terstond gaf het ontgoochelde Waskemeer de wedstrijd in vijf minuten tijd uit handen. Te weinig stootkracht voorin en onachtzaamheid bij het verdedigen, zorgde er voor dat Overkempe tot tweemaal toe raak schoot (2-1). Waskemeer nam de laatste tien minuten telkens meer risico's. Enkele hachelijke situaties ontstonden. Zo kopte Bouwe Veenstra de bal met keeper en al in het doel, welke terecht werd afgefloten. Ook een scrimmage in het strafschopgebied van Anjum had zo maar in het doel kunnen verdwijnen. Nadat Anjum opruimde, had het de vrije doortocht naar het vijandelijke doel. Ondanks dat er geen keeper meer op doel stond, kon Douwe van der Mei met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel werken. Terstond werd er afgefloten. Waskemeer speelde niet goed en verloor veelal het duel om de tweede bal. Anjum liet de kans niet na om hiervan te profiteren. Met deze nederlaag is de middenmoot samengesmolten met de staart van de ranglijst. Volgende week speelt Waskemeer thuis tegen promovendus en subtopper Rottevalle. De aftrap vindt om half drie plaats.   Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
12 ONT 17 15
13 Minnertsga 1 17 15