Nieuws Home Teams Besturen Programma Bardiensten Jeugd Contact Inloggen App

Teleurstellend Waskemeer verliest van Grootegast

Teleurstellend Waskemeer verliest van Grootegast Waskemeer is er zaterdagmiddag in eigen huis niet in geslaagd om een punt of meer over te houden aan het treffen met middenmoter FC Grootegast. Ondanks dat Waskemeer in het eerste half uur eenvoudig overeind bleef en zelfs via Bouwe Veenstra op voorsprong wist te komen, was het Grootegast dat het resterende uur orde op zaken wist te stellen, waarmee het een terechte winstpartij kon bijschrijven. Onder leiding van de jonge arbiter Achammachi, welke deze middag een uitstekende partij floot, werd er om 14:00 uur afgetrapt in Waskemeer. De groenhemden speelden met een uitermate jong middenveld nu ook Dennis Hardenbol niet inzetbaar was. Het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en had de thuisploeg de betere kansen. De eerste echte grote kans was direct raak. Bouwe Veenstra werd met een aardige combinatie bereikt en schoot feilloos achter de doelman. Terstond kreeg de van een blessure teruggekeerde Veenstra opnieuw een grote kans, nadat Grootegast bij de opbouw in de fout ging. De inzet van Bouwe Veenstra werd door een veldspeler verdienstelijk uit het doel gewerkt. Dit bleek achteraf een cruciaal moment in de wedstrijd te zijn, want Grootegast kreeg sindsdien een veldoverwicht waar de groenhemden geen antwoord op hadden. De druk op het doel van Femko de Vries nam toe, waardoor het rustmoment uitermate gelegen kwam. Desalniettemin ging Grootegast na rust door waar het vlak voor rust mee geëindigd was. Dit resulteerde binnen 2 minuten in de gelijkmaker. Terstond viel ook de 1-2 binnen na een hard schot die binnenkant paal achter doelman de Vries verdween. Waskemeer moest vervolgens wegens verschillende pijntjes door wisselen (Sander Visser, Herman Rozema en Rik Haven verlieten het veld voor respectievelijk Jurrien Hummel, Tseard Haites en Theo Meijerhof). Oefenmeester Haak poogde met drie aanvallers wat terug te doen, maar een vuist kon deze middag niet worden gemaakt. Doordat Grootegast verzuimde de marge te verruimen bleef Waskemeer hopen op een gelijkmaker. Aangezien er niet meer werd gescoord stond Waskemeer na negentig minuten spelen met lege handen en zakt het naar de onderste regionen van de ranglijst. In de komende weken treft Waskemeer de huidige top 3 wat de opdracht niet eenvoudiger maakt, te beginnen komende zaterdagmiddag bij Anjum uit om 14:30 uur. Wedstrijdfoto's door Jaco Jonkman gemaakt.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33