Tiental Waskemeer sleept in Veenhuizen punt uit het vuur

Tiental Waskemeer sleept in Veenhuizen punt uit het vuur Waskemeer heeft zaterdagmiddag gelijk gespeeld in het gevangenisdorp Veenhuizen. Na een vroege tegentreffer gevolgd door een rode kaart van aanvoerder Hardenbol in de 35e minuut, leek het een verloren middag te gaan worden voor Waskemeer. Niks bleek minder waar te zijn, want de equipe van oefenmeester Haak revancheerde zich met een gezonde portie strijdlust en kwam via Tim Haven op gelijke hoogte, nadat eerder Halbe Jan de Boer de lat trof. Het bleef uiteindelijk 1-1.  Vanaf het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die het meeste balbezit had. De gastheren, welke naast de langdurige afwezigen in de warming-up Douwe van der Mei zagen uitvallen en ook zonder Bouwe Veenstra ten tonele verschenen, begonnen weifelend aan de wedstrijd. Binnen het kwartier resulteerde dit in een op dat moment terechte achterstand. Een hoge bal kon eenvoudig door Bram Giezen binnen gekopt worden. In een matig vervolg golfde de wedstrijd op en neer. Na een half uur te hebben gespeeld, was het arbiter Jagt die tot ieders verbazing een verdedigende actie van aanvoerder Hardenbol met direct rood bestrafte. Het ongenoegen van het tiental Waskemeerders werd omgezet in vechtlust, waarna de wedstrijd begon te kantelen in het voordeel van Waskemeer. Desondanks moest doelman Femko de Vries tweemaal in actie komen om de achterstand niet op te laten lopen. Na rust voerde het tiental Waskemeerders de druk op, waarna er verschillende mogelijkheden ontstonden. Onder andere een hoge bal van Halbe Jan de Boer richting Schievels belandde op de lat. Enkele minuten later was het alsnog raak. Na een individuele actie van Schievels kwam de bal bij Sander Visser terecht die verdienstelijk Tim Haven vond. De sterk spelende Haven schoot via de binnenkant van de paal raak. Waskemeer bleef door drukken. Een voorzet van Mitchell Schievels bereikte in kansrijke positie Sander Visser net niet en ook een voorzet van invaller Douwe Haites belandde niet bij de voorwaartsen. Een inzet van Mitchell Schievels belandde via de keeper op het dak van het doel. In de omschakeling bleef Veenhuizen dreigend, maar tot uitgespeelde kansen kwamen de gastheren slechts eenmaal. Een voorzet op Giezen verdween niet achter doelman de Vries. Na ruim negentig minuten te hebben gespeeld, resteerde er een verdiend gelijkspel. Komende dinsdag treedt Waskemeer thuis aan tegen Wykels Hallum. De aftrap vindt om 20:00 uur plaats. Onderstaande wedstrijdfoto's zijn van Jaco Jonkman afkomstig.
8 Fc. Grootegast 1 26 34
9 Minnertsga 1 26 33