2e elftal trekt tegen Pelikaan S aan kortste eind

2e elftal trekt tegen Pelikaan S aan kortste eind Doordat het eerste competitieduel tegen Bedum niet had plaatsgevonden, stond zaterdagmiddag na een lange voorbereiding met leuke oefen,- en bekerwedstrijden dan daadwerkelijk de seizoensopener voor het tweede elftal op het programma tegen opponent Pelikaan S. In een wedstrijd waarin Waskemeer het betere van het spel had, verzuimden de groenhemden de vroege voorsprong verder uit te bouwen en kreeg het in de tweede helft tegen de verhoudingen in de spreekwoordelijke deksel op de neus. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de thuisploeg. Op een zwaar verouderd kunstgrasveld in Oostwold stond Pelikaan S 2 op het programma dat vorige week verdienstelijk de competitie was gestart met een overwinning op Stadspark. Waskemeer 2 startte voortvarend en kwam dankzij een vroege treffer op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerflank kon niet goed door de doelman worden verwerkt, waarna Bassel Alashkar behendig de bal in het dak schoot. Waskemeer wist met veel balbezit de gastheren terug te dringen op de eigen speelhelft. De Friezen hadden weinig te vrezen voor de gastheren die aanvallend weinig lieten zien. Diverse combinaties zorgden voor enig gevaar, maar veelal ontbrak het aan rust aan de bal, zodra de jeugdige equipe het strafschopgebied in zicht had. De grootste kansen waren onder meer voor Douwe Haites, Hessel Zuidema en Bassel Alashkar, maar ook de slim genomen vrije trap van Bart Roijinga op Seijo van der Veen had een beter lot verdiend. Doordat de goed spelende Jerre Wagenaar het veld breed hield, kreeg Seijo van der Veen een vrije doortocht richting het vijandelijke doel. Oog in oog met de doelman ging de bal rakelings naast. Het middenveld met Hessel Zuidema, Harry van der Veen, Seijo van der Veen en de doorgeschoven Jerre Wagenaar, zorgden voor leuke combinaties en de benodigde aanvoer richting de aanvallers. Waskemeer kon zich in de rust dan ook alleen maar verwijten dat de score niet hoger was uitgevallen. Getergd om de score te verdubbelen liepen de groenhemden het tweede bedrijf het veld op. Doordat de thuisploeg het één en ander had omgezet, kwam Waskemeer het tweede bedrijf direct onder druk te staan. Dankzij de paal bleef de gelijkmaker uit. Deze kwam er wel toen arbiter Posthumus het initiatief nam om de thuisploeg een handje te helpen. Nadat een speler van Pelikaan S ruim buitenspel stond werd het vlagsignaal van de grensrechter genegeerd door de scheidsrechter die deze middag de middencirkel tot zijn territorium had toegeëigend. Terstond schoot deze in buitenspel staande speler van dichtbij de bal tegen de arm van de hardwerkende Hessel Zuidema. Resoluut werd naar de stip gewezen. Veel commotie ontstond en de jonge selectie van Waskemeer stond ontgoocheld op het veld. Niet alleen de penalty belandde achter de degelijk keepende Cees Prins, maar binnen twee minuten volgde direct nog een tegentreffer. Na deze situatie herpakte Waskemeer zich enigszins, maar moest vanaf dat moment zich een weg zien te banen door de defensie van Pelikaan S dat de spreekwoordelijke bus parkeerde. Nadat Seijo van der Veen voor de zoveelste maal naar de grond was gewerkt, was het Bart Roijinga die verwoestend uithaalde en diens vrije trap op de paal uiteen zag spatten. Ook een voorzet van invaller Rik Haven kon niet door Gijs Vonk of de in glijdende Leon Clemens worden omgezet in een doelpunt. In de omschakeling sloegen de gasten diep in blessuretijd toe. Middels een counter werden Bart Roijinga en de goed spelende Jorrit Jan van de Vosse in een ondertal situatie weggespeeld, waarna de 3-1 resteerde. Een harde les voor het initiatiefrijke Waskemeer. Volgende week wacht onder leiding van arbiter Pultrum in eigen huis Veenhuizen 2. Bijgevoegde wedstrijdfoto's zijn door Jaco Jonkman gemaakt.
14/09 Waskemeer 2 Blauw Wit '34 2 0 - 0
05/09 TOP'63 2 Waskemeer 2 0 - 1
29/08 Waskemeer 2 Scharnegoutum'70 2 1 - 2
22/08 Veendam 1894 1 Waskemeer 2 0 - 0
18/08 Waskemeer 2 Langezwaag 1 0 - 0