Tweede in slotfase onderuit tegen Veendam 1894-1 aan de Langeleegte

Tweede in slotfase onderuit tegen Veendam 1894-1 aan de Langeleegte Nadat Waskemeer 2 dinsdagavond de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Langezwaag 1 had gewonnen (4-1), werd ditmaal aan de Langeleegte te Veendam nipt verloren. Tegenstander Veendam 1894, de laatste 3 seizoenen goed voor 2 periode titels in de zaterdag vijfde klasse, wist de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken. Het werd in het stadion van de voormalige BV Veendam uiteindelijk 3-2. Waskemeer 2 werd in de openingsfase met de rug tegen de muur geduwd. Middels vlotte combinaties werden de buitenspelers gezocht, waar de backs Jerre Wagenaar en Hal(v)e Jan de Boer behoorlijk op de proef werden gesteld. Na een corner werd de bal weggewerkt, maar de rebound werd in de bovenhoek raak geschoten. Waskemeer herpakte zich en bij Veendam 1894, die vorige week nog gelijk tegen vierde klasser Niekerk 1 speelde, leek de dikste honger gestild. Het duel golfde daardoor op en neer. Waskemeer 2 wist uiteindelijk voor rust de gelijkmaker aan te tekenen. Een steekpass van Seijo van der Veen werd door de razend snelle Wiebe Wagenaar verzilverd. Na rust begon het tweede sterk. Nadat Harry van der Veen een aardige kans miste, kopte diens broer Seijo van der Veen bij een corner op de lat. Uiteindelijk produceerde Oene Bouma de 1-2 middels een droge uithaal één op één met de doelman. Waskemeer wisselde door en zag de gastheren overgaan tot een formatie met vier spitsen. Dit resulteerde uiteindelijk in een tweetal treffers. De gelijkmaker was een juweel van een doelpunt, terwijl de 3-2 onfortuinlijk van richting werd veranderd. In de slotfase kon Seijo van der Veen een vrije trap niet benutten en vergat Rocco Nuwolt bij een onderschepping zich zelf te belonen. Volgende week speelt het tweede thuis tegen Scharnegoutum '70 2 voor de beker.