(Issachar Janajoe)
59'
62'

Verliespartij in eigen huis tegen Boornbergum JO14-1

Verliespartij in eigen huis tegen Boornbergum JO14-1 Zaterdag 12 oktober stond de wedstrijd tegen Boornbergum, ook wel "Boornbats", op het programma. Na de verliespartij in Beetsterzwaag, zal Waskemeer zich willen revancheren in eigen huis. Met een aantal licht geblesseerden, werd een opstelling maken als een ware puzzel ervaren. Toch stond er om 10:30 een sterk elftal klaar om ten strijde te trekken. Bij winst zal Waskemeer direct over Boornbergum heen gaan op de ranglijst. Aan het begin van de wedstrijd begonnen de twee teams in evenwicht. Tot ongeveer 10 minuten voor rust wisten beide teams weinig kansen te creëren en bleef het dus lang 0-0. Waskemeer kon deze stand helaas niet volhouden en moest vanaf de 30e minuut aankijken tegen een 0-1 achterstand. In de rust werd verteld dat
"Voetbal is een spel van fouten, wie de minste fouten maakt wint."
Lasse Jagersma
er een stapje bij moest om hier resultaat te halen, maar ook dat er nog maar 1 doelpunt gescoord is en dat alles dus nog mogelijk is. Ondanks de hoopvolle verwachtingen van de 2e helft, kon Waskemeer het tij niet keren. De uitploeg wist genoeg tegenstand te bieden om Waskemeer op eigen helft te houden. De constante druk zorgde voor een verdubbeling van de score, waardoor bij de thuisploeg de kopjes gingen hangen. Issa probeerde de positieve energie terug te brengen en zette zelf de actie in vanaf eigen helft, waarna hij Jorrin 1-op-1 met de keeper zette. Jorrin bleef hierbij koelbloedig en werktte de bal achter de doelman. Met nog een kwartier te gaan en 1-3 op het scorebord zal Waskemeer gebrand zijn om de aansluitingstreffer te maken. Echter wilde Boornbergum de voorsprong graag verdedigen en wist het Waskemeer zelfs nóg meer pijn te doen, want na de aansluitingstreffer van Waskemeer werd Boorbergum wakker geschud en schoot het de 1-4, 1-5 en 1-6 binnen. Hierdoor werd een spannende wedstrijd afgesloten als een pijnlijke wedstrijd voor de thuisploeg. Volgende week zaterdag zal de JO14 gaan spelen in en tegen Marum, waarbij Waskemeer weer vol voor de overwinning zal gaan!
1 Sweach De JO14-1JM 7 21
2 Houtigehage JO14-1 6 15
3 Marum JO14-1 6 13
4 SC Boornbergum'80 JO14-1 7 12
5 ONT JO14-3 7 7
6 Waskemeer JO14-1 7 6
7 ONT JO14-2JM 7 5
8 Drachtster Boys JO14-4 7 0