Geslaagd A&B toernooi voor JO17 in Valthermond

In navolging van de JO15 en de JO19 heeft ook de JO17 deelgenomen aan een meerdaags voetbaltoernooi. Terwijl de JO15 een bezoek bracht aan Leeuwarden en de heren van de JO19 afgelopen weekend in Duitsland verbleven, bezocht de JO17 het A&B toernooi van vv Valthermond. In de competitie sleepten de manschappen van Bart Roijinga in de najaarscompetitie de kampioenschaal in de wacht. Als gevolg hiervan acteerde de JO17 tijdens de voorjaarscompetitie een niveau hoger, maar door vele blessures draaiden ze hierin een moeizaam seizoen. Toch kan teruggekeken worden op een geslaagd jaar, met als ultieme klapper het toernooi van Valthermond.

Vrijdag 22 juni was het dan eindelijk zover. Aan het einde van de middag vertrokken de spelers naar Valthermond. Bart Roijinga had speciaal voor het toernooi de versterking ingeroepen van de ervaren Paul Hofstee, waarmee hij als leidersduo in eerdere jaren meerdere succesen heeft weten te behalen. Bij aankomst werd de legertent opgezocht waarin overnacht zou gaan worden. Nadat alle spullen uitgepakt waren was het tijd voor de openingsceremonie van de 13de editie van het A&B toernooi. In totaal waren er 20 deelnemende teams (elf JO19 teams en negen JO17 teams). Jorn werd als vertegenwoordiger van de JO17 het podium opgeroepen en na de formele plichtplegingen was het dan eindelijk tijd voor het openingsfeest in de feesttent. Onder muzikale klanken verzorgd door DJ Mike knalde het dak eraf en vermaakten spelers en staf zich uitstekend tot in de late uurtjes! Onder het motto van ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent stond een ieder na het ontbijt al vroeg weer in het groen-zwarte tenue, want om 9:00 stond de eerste wedstrijd gepland. Waskemeer was onder andere ingedeeld bij Musselkanaal, Ter Appel, Sleen, Borger en De Tukkers uit Albergen. Op dag 1 stonden vijf wedstrijden gepland, maar helaas bleken de meeste tegenstanders een maatje te groot en werd alleen een gelijkspel behaald tegen De Tukkers. Dit mocht de pret echter niet drukken en ook nu mengden de spelers en technische staf zich ‘s avonds in het feestgedruis, waarbij de lokale DJ Peter Mans de pannen van het dak draaide! Het lot was Waskemeer echter niet gunstig gezind, want de loting had uitgewezen dat de JO17 wederom om 9:00 mocht aantreden voor de eerste wedstrijd op zondag. Het bleek dat de spelers nog moegestreden waren van het feest van de avond ervoor, want zowel de eerste als de tweede wedstrijd werden verloren. De JO17 was echter vastberaden om de eer van Waskemeer hoog te houden en de laatste wedstrijd van het toernooi in winst om te zetten. De technische staf had een fraai tactisch plan bedacht om dit te bewerkstelligen motiveerde de ploeg tot op het bot. Dit had effect, want uiteindelijk werd de slotwedstrijd tegen Valthermond omgezet in een driepunter! Dit resulteerde in een klein feestje, waarna het tijd was om de tassen weer in te pakken voor de terugreis. Natuurlijk stond eerst nog de prijsuitreiking op het programma. In een volgestroomde tent bleek dat de JO17 het toernooi met een negende plaats was geëindigd en dat het bovendien de fair-play prijs had gewonnen! Nadat beide bekers in ontvangst waren genomen was het dan toch echt tijd om de reis naar Waskemeer in te zetten, waarmee er een einde kwam aan een zeer geslaagd toernooi, en daarmee het voetbalseizoen, voor de JO17!

De meeste foto’s zijn gemaakt door de organisatie van het A&B toernooi. Meer foto’s zijn te vinden op: https://www.vvvalthermond.nl/1/77/foto-impressie-ab-toernooi-2018/