JO12 lijdt nederlaag tegen titelfavoriet BBC Bergum

Na het spectaculaire gelijkspel van vorige week, waarbij de wedstrijd tegen Harkema Opeinde in 7-7 eindigde, mocht de JO12 dit weekend wederom aan de bak. Op sportpark ’t Ald Leger kwam namelijk BBC op bezoek. De gasten uit Bergum waren voor aanvang van de wedstrijd de overtuigende koploper van de competitie. Uit 6 gespeelde wedstrijden wist men de volle buit te behalen met imponerende doelcijfers van 61 gescoorde doelpunten en slechts 4 tegentreffers. Kortom, de groenhemden wisten dat hen een zware uitdaging te wachten stond.

Door de afwezigheid van Patrick moest er even gepuzzeld worden, maar uiteindelijk stonden de volgende spelers aan de aftrap:

Jelmer

Anyk   Jelmer Nick   Anyk

Hein   Sem

Matthijs   Joan

 Wissel: Jenno

 Na het eerste fluitsignaal vloog BBC uit de startblokken en binnen twee minuten stonden de gasten al op een 0-1 voorsprong door een fantastische uithaal van +/- 20 meter. BBC was heer en meester en de JO12 moest zich toeleggen op verdedigen en hopen op een counter. Helaas liep BBC uit naar een 0-4 voorsprong, maar desondanks bleven de groenhemden loeren op een kansje. En die kwam er. Matthijs wist met een fraaie solo vanaf de middellijn zijn directe tegenstander het bos in te sturen en schoot daarna oog-in-oog met de keeper beheerst raak. Enkele minuten later was het Jenno die de marge wist te verkleinen tot twee doelpunten. Hij werd diepgestuurd met een lange bal van achteruit, waarna hij twee achtervolgende verdedigers het nakijken gaf en de bal tegen de touwen schoot. De JO12 begon hierna wat opportunistischer te spelen, maar BBC maakte optimaal gebruik van de daaruit voortvloeiende ruimte waardoor er uiteindelijk met een 2-6 tussenstand gerust werd. Ook na de hervatting domineerde BBC de wedstrijd. Hierbij wisten de gasten uit te lopen naar een 2-10 voorsprong. Het slotakkoord kwam op naam van Matthijs, die in het strafschopgebied met een schijnbeweging de keeper de verkeerde kant op de stuurde en daarna de bal binnenschoot.

Ondanks deze forse nederlaag kunnen de spelers met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd. BBC was simpelweg een maatje te groot. Niet verwonderlijk, aangezien BBC in het najaar in dezelfde competitie ook al kampioen werd. Ook dit jaar zal het team waarschijnlijk weer beslag weten te leggen op de koppositie aan het einde van het seizoen. Ondanks de nederlaag was er toch nog een heugelijk feitje te benoemen. De laatste treffer van Matthijs was namelijk over alle competities genomen precies het 200ste gescoorde doelpunt van de JO12. Het seizoen werd op 1 september geopend met de bekerwedstrijd in en tegen Dwingeloo, waarna er nog 21 beker en competitiewedstrijden volgende. Het gemiddelde van ruim 9 doelpunten per wedstrijd toont aan dat het publiek bij de wedstrijden van de JO12 altijd aan zijn trekken komt!

Volgende week reist de JO12 voor de tweede keer dit seizoen af naar Harkema. Dit keer zal er aangetreden worden tegen Harkemase Boys. De thuiswedstrijd werd overtuigend met 9-2 gewonnen. De spelers zijn gebrand op revanche en zullen alles in het werk stellen om met drie punten in de kofferbak te vertrekken uit Harkema!