JO12 wint Rabobank jeugdtoernooi in eigen huis

Nadat de voorjaarscompetitie met een tweede plaats werd afgesloten achter de ongenaakbare kampioen BBC Bergum is de tijd aangebroken voor de traditionele zomertoernooien. Voor de JO12 stond het eerste toernooi afgelopen weekend gepland, want op sportpark ’t Ald Leger werd deelgenomen aan het Rabobank jeugdtoernooi (kijk HIER voor een uitgebreide terugblik). De groenhemden waren ingedeeld in onderstaande poule:

  • Waskemeer
  • Drachtster Boys
  • Langezwaag
  • Boerakker-SVMH
  • VVT
  • Oerterp JO11

In deze poule kwam de JO12 twee oude bekenden tegen uit de najaarscompetitie. Boerakkers-SVMH werd destijds met een klinkende 13-0 zege opgerold, terwijl tegen Langezwaag met 2-6 de enige nederlaag van het seizoen werd geleden. Daarnaast was Drachtster Boys JO12 op voorhand ook een geduchte tegenstander, aangezien die als kampioen van de voorjaarscompetitie naar Waskemeer afreisden. Kortom, het beloofde een spannend toernooi te gaan worden!

In de eerste wedstrijd werd aangetreden tegen Boerakker-SVMH. Ook dit keer werd er een overtuigende zege geboekt, want door doelpunten van Matthijs (3x), Patrick (2x), Sem en Joan begon de JO12 met een 7-0 zege aan het toernooi. Een uitstekend begin dus. Opponent nummer 2 was Oerterp JO11. Ondanks het feit dat de tegenstander een JO11 team was bood het Waskemeer prima partij. Een scherpe counter van Waskemeer maakte echter dat er uiteindelijk toch een 1-0 overwinning werd geboekt. Patrick stuurde Sem diep die zich op snelheid ontdeed van zijn directe tegenstander en de bal binnen volleerde. Na een korte rustpauze stond wedstrijd 3 op het programma. Hierbij werd gespeeld tegen Drachtster Boys. Na een vroege achterstand knokte Waskemeer zich terug in de wedstrijd door doelpunten van Matthijs en Patrick, maar een tegentreffer vlak voor tijd betekende dat het eerste puntenverlies werd geleden. Hierdoor was er echter nog geen man overboord, aangezien ook directe concurrent Langezwaag gelijkspeelde tegen Boerakker-SVMH en daardoor qua punten op gelijke hoogte stond. En laat Langezwaag nu net tegenstander nummer 4 zijn van het toernooi. De belangen van de wedstrijd waren hierdoor groot, want winst betekende voor beide partijen dat de toernooiwinst bijna zeker was. Spanning alom dus! Daarnaast maakte de thuisnederlaag van vorig jaar tegen Langezwaag dat Waskemeer ook gebrand was op revanche. Het leek er lange tijd niet op dat deze revanche zou gaan plaatsvinden. Langezwaag bleek namelijk een taaie tegenstander en kwam verdiend op een 1-0 voorsprong. Met nog enkele minuten te gaan ging Waskemeer vol op de aanval spelen in een alles-of-niets offensief. Dit had direct resultaat, want een corner van Matthijs werd kiezelhard binnengekopt door Jelmer Nick. Waskemeer rook bloed en bleef de aanval zoeken. Deze aanvalslust werd in de slotminuut beloond. Uit de kluts kwam de bal met een stuit voor de voeten van Joan, die de bal daarna met een boog achter de keeper wist te plaatsen. Dit resulteerde in vreugdekreten van de spelers en het toegestroomde thuispubliek, maar om toernooiwinst definitief veilig te stellen moest er minimaal een punt gepakt worden in de slotwedstrijd tegen VVT. Met een punt nam Waskemeer echter geen genoegen en binnen een minuut was de voorsprong al binnen door een doelpunt van Matthijs na een één-tweetje met Patrick. Hierna was het tijd voor Jelmer Nick en Patrick om hun naam op het scorebord te zetten. Het slotakkoord van het duel was aan Matthijs, die met zijn treffer direct het mooiste doelpunt van het toernooi op zijn naam kreeg. Vanaf eigen helft zag hij de keeper namelijk iets te ver voor zijn goal staan, waarna hij de bal met een stuit over de verbouwereerde sluitpost wist te volleren. Een geweldig doelpunt waardoor de JO12 het toernooi in stijl eindigde.

Na afloop nam het team onder luidde toejuichingen de dikverdiende beker in ontvangst, waarna een groepsfoto volgde. Hierna was het tijd om buiten aan de patat, hamburgers en kipnuggets te gaan. In het zonnetje was het hierdoor prima vertoeven! Volgend weekend is de JO12 vrij, waarna op zaterdagmiddag 15 juni het laatste toernooi van het voetbaljaargang 2018/2019 gepland staat. In Leek zal dan deelgenomen worden aan het Jantje Beton toernooi bij VEV’67. Ook dan zullen de spelers er alles aan doen om wederom een beker in de wacht te slepen!